Donem per acabades les Jornades Professionals i Tecnològiques d’enguany qualificant-les de tot un èxit que ha permès a l’alumnat de Formació Professional conèixer de primera mà la realitat empresarial de diversos sectors. Us fem un petit resum d’algunes de les empreses, esdeveniments i actes als que han pogut assistir.

Al llarg del segon trimestre del curs l’alumnat de tots els cicles de la Formació Professional de la nostra escola tenen l’oportunitat de visitar i fer sortides a d’empreses, institucions i fires amb l’objectiu de conèixer la realitat empresarial, els processos tècnics i humans i conèixer millor els sectors als quals podrien dirigir les seves carreres professionals en un futur. Una oportunitat per comprovar i conèixer de primera mà les aplicacions pràctiques de tot el que aprenen a les aules.

Al Departament de Metall han pogut treballar amb el grup Talentia i han pogut visitar diverses empreses com Bergadana, Ames o Temsa. També han rebut formacions i tallers en matèries diverses, com ara l’impressió 3D o la classe d’Aplicació de vernís de color amb l’empresa BS Pintures.

 

L’alumnat del Departament Elèctric ha visitat diversos centres logístics i empreses amb grans instal·lacions amb processos automatitzats. En aquestes visites han pogut conèixer l’aplicació a gran escala de tots els elements que estudien i dissenyen a les classes de l’escola. Al final del trimestre, el Cicle Superior va tenir l’oportunitat, a més, de visitar la fira Advanced Factories per conèixer les darreres novetats en automatització industrial, robòtica i tecnologies 4.0.

El Departament Administratiu tampoc ha parat al llarg d’aquests mesos, i és han fet visites, classes i tallers de tota mena. Algunes d’aquestes activitats estaven centrades en l’àmbit de la cerca de feina, recursos humans i entrevistes laborals, així com a la comunicació i el màrqueting. Van poder visitar institucions com el Parlament de Catalunya i altres grans zones logístiques que aprovisionen empreses multinacionals com Decathlon. L’activitat d’aquest departament culmina amb la Fira Internacional d’Empreses Simulades, on el segon curs de Gestió Administrativa hi participa amb l’empresa Jardineria Sant Vicenç.

 
 

A banda de totes aquestes activitats, l’alumnat de les diverses etapes ha tingut l’oportunitat de realitzar pràctiques en més de cinquanta empreses, tant per Formació Professional com Batxillerat i l’ESO.

Des de l’escola hem treballat per cuidar i anar consolidant una gran xarxa de treball i  volem agrair a totes les empreses col·laboradores la seva tasca i compromís.