El departament d’Escola-Empresa de Salesians Sant Vicenç dels Horts és l’ encarregat de relacionar l’escola  amb la realitat del món empresarial i industrial de Sant Vicenç i la comarca del Baix Llobregat.

El departament Escola Empresa de Salesians Sant Vicenç dels Horts  organitza, gestiona i coordina totes les activitats lligades als serveis que ofereix Salesians Illa Tecnològica per a les empreses del nostre entorn. La nostra experiència i tecnologia aporta solucions al conjunt de les empreses, professionals i membres d’altres col•lectius que vulguin actualitzar les seves competències professionals i personals.

 

 

Què t’oferim?

Al llarg del segon trimestre de curs, i especialment als mesos de març i abril, tot l’alumnat de Formació Professional de l’escola, Grau Mitjà, Grau Superior i PFI participa a les Jornades Professionals i Tecnològiques de la FP. Els diferents cicles formatius realitzen visites tècniques a empreses i entitats, xerrades de professionals del sector, màster Class, participació en fires, realització de tallers pràctics… tot vinculat als mòduls dels cicles formatius per apropar i conèixer de primera mà el sector professional en el qual s’estan formant.

Unes jornades que integren un conjunt d’activitats de caràcter especial que tenen com a objectiu posar en valor una relació positiva i significativa de l’ESCOLA amb l’EMPRESA i EL MÓN LABORAL, apropant coneixements, i tecnologia, i que es va consolidant any rere any en les Jornades Professionals i tecnològiques.

Podeu consultar el programa de les darreres Jornades Professionals i Tecnològiques aquÍ:

 

 Què és?

És un servei personalitzat que ajuda a les persones a definir i assolir el seu objectiu professional mitjançant la identificació de la formació amb reconeixement acadèmic, l’anàlisi de les possibilitats de reconèixer acadèmicament la seva experiència laboral i la determinació d’un pla de treball per a aconseguir-ho.

 

A qui s’adreça?

S’adreça a les persones adultes interessades a obtenir una diagnosi de les seves possibilitats formatives i de promoció professional i conèixer l’itinerari formatiu més adequat per aconseguir l’objectiu de qualificació proposat.

 

Com i quan puc sol·licitar aquest servei?

Contacta amb nosaltres:

 • Telèfon: 93 656 20 58

Què és?

El reconeixement consisteix en una entrevista individual professional de l’aspirant amb la junta de reconeixement (avaluadors) on demostrarà la seva competència en relació a cadascú dels crèdits o unitats formatives a reconèixer i conclou amb un certificat oficial expedit pel centre educatiu on hi constaran els crèdits o unitats formatives reconegudes.

 

A qui s’adreça?

• El servei de reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l’experiència laboral o en activitats socials s’adreça a les persones que han complert 18 anys, i acrediten una experiència laboral o en activitats socials, d’almenys dos anys, en el sector professional relacionat amb el cicle formatiu del qual volen reconèixer els aprenentatges.

• Per a participar-hi han d’acreditar haver rebut el servei d’assessorament previ per al mateix cicle formatiu, aportant l’informe d’assessorament.

• També hi poden participar les persones que hagin fet la fase d’orientació i assessorament o la fase d’assessorament en qualsevol convocatòria del procés per a l’acreditació de les competències professionals relatives a unitats de competència establertes en els títols de tècnic i tècnic superior de formació professional del sistema educatiu; sempre que es tracti del mateix títol o un títol que es consideri afí. A tal efecte, presentaran el certificat d’orientació sobre l’acreditació de competències lliurat pel centre.

 

Com i quan puc sol·licitar aquest servei?

Contacta amb nosaltres:

• Telèfon: 93 656 20 58

Formació ocupacional per a aturats

 • Els cursos són totalment subvencionats per la Direcció General d’Ocupació del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu
 • Adreçats a persones a l’atur, inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a aturades que cerquen feina

Formació a mida

Oferim la possibilitat d’organitzar cursos,  a les empreses que ho sol•licitin, relacionats amb les famílies professionals dels cicles formatius que s’imparteixen en l’escola:

 • Administració
 • Electricitat i electrònica
 • Fabricació mecànica
 • Manteniment de vehicles autopropulsats.

FP dual i Pràctiques en empresa (FCT)

FP dual

Aquest model de formació professional dual estableix que, mitjançant un acord de col·laboració, un alumne s’integri en una empresa com a treballador i que aquesta estada suposi una part important de la seva formació.

Per això, l’FP dual implica un tipus de relació més estreta entre les empreses i els centres de formació professional. Aquesta relació es concreta en:

 • Un procés de selecció dels alumnes per part de l’escola i de l’empresa.
 • Una relació contractual remunerada empresa-alumne.
 • Un seguiment i avaluació de l’alumne per part del tutor dual de l’empresa i pel tutor dual de l’escola.

D’aquesta manera l’empresa obre un procés de selecció per a futurs treballadors i contribueix al desenvolupament professional dels joves.

Pràctiques en empresa (FCT)

Les Pràctiques en Empresa o Mòdul de FCT (Formació en Centres de Treball) són un Mòdul obligatori a tots els cicles formatius que té com a objectiu posar en pràctica tots els coneixements adquirits per l’alumnat durant tot el curs en un Centre de Treball real, una empresa, amb la qual se signa un conveni de col·laboració.

Les finalitats d’aquestes pràctiques són:

 • Completar la formació laboral amb una experiència real en un lloc específic
 • Integrar dins del currículum de l’alumne accions orientades a facilitar la transició cap al món del treball
 • Possibilitar el coneixement de les tecnologies reals utilitzades per l’empresa

Aquestes finalitats només poden assolir-se amb la col·laboració d’empreses dels diferents sectors sensibles a aquestes necessitats i disposades a ajudar en la formació dels professionals del futur.

Les pràctiques FCT són de caràcter obligatori i la seva durada depèn del Cicle Formatiu que es realitzi (entre 300 i 450 hores).

Salesians Sant Vicenç dels Horts a través del Departament Escola Empresa disposa en l’actualitat d’una àmplia cartera d’empreses per a la realització del mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT).

Borsa de treball

Fes-te del nostre grup d’antics alumnes de LinkedIn i podràs consultar les darreres ofertes de feina que les empreses amb qui col·laborem ens fan arribar.

Carta de serveis

Consulta la nostra carta de serveis.

 

ACTUALITAT

Roses, llibres i molta cultura per Sant Jordi!

Roses, llibres i molta cultura per Sant Jordi!

El 26 d'abril vam celebrar a l'auditori de l'escola el tradicional Certament Literari de Sant Jordi. Vegeu les fotos i els guardonats i guardonades d'enguany en aquest article. El passat 26 d’abril...