Durant la darrera setmana del curs, l’alumnat del Grau Mitjà d’Activitats Comercials presenta el seu projecte d’empresa simulada.

Tothom ha somiat algun cop en tenir una idea de negoci innovadora que el porti a l`èxit. Però la creativitat s’entrena i les idees també es treballen. L’alumnat del Grau Mitjà d’Activitats Comercials ha estat tot el curs treballant en la seva pròpia idea de negoci i creant un pla d’empresa dins del mòdul de Formació i Orientació Laboral (FOL). La creació d’empreses simulades permet als alumnes fer un entrenament en entorns laborals el més reals possibles.

Aquest és un projecte interdisciplinari, que aplega totes les fases de creació d’una empresa. Els nois i noies han hagut de realitzar tots els tràmits necessaris per a l’obertura d’un negoci. Des de pensar la primera idea i fer els contractes dels treballadors de l’empresa, fins al màrqueting del producte a través de la creació d’un web, l’embalatge del producte o la maqueta de l’establiment. En la fase final del projecte, l’alumnat ha de presentar la seva empresa davant d’un tribunal format per professors del centre.

Una de les fases més destacades d’aquest projecte és la Fira de Networking, on els nois i noies tenen l’oportunitat de presentar les seves empreses simulades i realitzar un intercanvi comercial amb la resta de companys. Per a realitzar aquest projecte els alumnes van assistir a la fira Hispack, el punt de trobada més rellevant de l’ecosistema del packaging al sud
d’Europa. D’aquesta manera, van poder conèixer de primera mà la importància que té el networking en el món professional i com el desenvolupen algunes de les empreses més importants d’Europa.

Enguany, hi ha hagut moltes idees interessants. Una d’elles ha estat la de l’alumna Ana Parrado que ha creat Beauty Guaca, una empresa de cosmètica amb productes 100 % naturals i respectuosos amb el medi ambient. “Mai havia fet un projecte tan gran com aquest”, ens explica l’Ana que es mostra molt orgullosa per la feina feta.  

Idees com les de l’Ana tenen un futur més enllà de l’àmbit acadèmic i, de fet, es presentaran l’any vinent al concurs de la Vall Baixa. No deixeu mai de tenir idees i de treballar-les per a fer-les realitat.