La nostra cap d’estudis d’FP ha gaudit d’una estada formativa a Alemanya gràcies al programa d’Erasmus +.

A la nostra escola l’arribada de l’estiu és el que marca l’inici de les mobilitats internacionals! Ja fa uns anys que des de l’escola participem en el programa europeu Erasmus +, un programa que permet que l’alumnat i els docents de Formació Professional (FP) del nostre centre gaudeixin d’estades formatives en institucions o empreses d’altres països de la Unió Europea. Durant les següents setmanes, anirem veient com alumnes i docents es mouen arreu d’Europa per a xopar-se dels coneixements d’altres països.

Aquesta setmana ha estat el torn de la Carme Soto, cap d’estudis d’FP, que ha participat en una estada formativa a Hannover (Alemanya) juntament amb uns altres deu centres de Formació Professional. Aquesta formació internacional ha estat organitzada per la Fundació BCN Formació Professional i ha durat cinc dies, del 10 al 14 de juny. L’objectiu principal de la formació ha estat conèixer el sistema educatiu i d’FP d’Alemanya en l’Àmbit de la Indústria Intel·ligent.

Durant aquesta visita, la Carme ha tingut l’oportunitat de conèixer l’escola de Formació Professional Berufsbildende Schulen Burgdorf (BBS Burgdorf). També ha visitat dues importants empreses del sector tecnològic: Clarios, coneguda per la fabricació de bateries i Sennheiser, un referent mundial en la fabricació de micròfons i auriculars.

A més de les visites a escoles i empreses, la Carme també va poder assistir a la Fira Ideen Expo, una de les majors fires europees del sector tecnològic dirigida al públic jove. Aquesta fira, organitzada per la cambra de comerç, reuneix empreses de renom com Tesla, Volkswagen, i Continental, oferint una oportunitat única per a despertar la curiositat dels joves cap a les carreres STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).