El Grau Mitjà de primer any de Carrosseria visita al vaixell d’Open Arms en el marc de la Campanya de Nadal.

Milers de persones es juguen la seva vida al mar cada any per arribar a Europa. Ja fa set anys que l’ONG Open Arms protegeix la vida d’aquestes persones que, abandonades en aigües internacionals, fugen de conflictes bèl·lics, persecució i pobresa. Però l’equip humà d’Open Arms no actua només al mar, un cop a terra ferma col·laboren amb els equips sanitaris i de recerca per a afrontar les emergències sanitàries o de qualsevol altre tipus que requereixin resposta immediata. La tasca que fa aquesta ONG és essencial per a garantir els drets humans de les persones, sigui quin sigui el seu origen o condició social.

És per això que, el passat divendres 1 de desembre, els nois i noies del CFGM de primer de Carrosseria van visitar el vaixell amb què l’ONG treballa cada dia per salvar la vida de milers de persones. Amb l’objectiu d’esprémer al màxim aquesta sortida i conscienciar l’alumnat del CFGM, el docent Jaume Bernadet va impartir prèviament una tutoria des del departament de pastoral per obrir la mirada del grup cap a la gent en situacions de vulnerabilitat. A més, també van visionar el documental Astral, en el qual el periodista Jordi Évole retrata la tasca d’Open Arms salvant migrants a la deriva al mar Mediterrani.

Per col·laborar i posar el seu granet de sorra, l’alumnat de Carrosseria va entregar als treballadors de l’ONG els clauers de metall i vinil que el curs passat van confeccionar els companys de 2n. Esperem que aquests obsequis siguin de gran ajuda per continuar finançant la important tasca de salvament que fa Open Arms.