La 6a edició de les Jornada de portes obertes #FP empresa té per objectiu crear sinergies entre les empreses i els centres educatius de Sant Vicenç dels Horts per millorar l’aprenentatge dels alumnes. 

La 6a edició de la Jornada de portes obertes #FPempresa es va celebrar el passat dijous 26 d’octubre a l’auditori de l’escola. Aquest acte l’organitza anualment l’Ajuntament de manera conjunta amb la Unió de Botiguers, la Unió d’Empreses i els dos centres de Formació Professional del municipi. Tal com van explicar els directors d’ambdós instituts en una entrevista per la Ràdio Sant Vicenç, l’objectiu d’aquestes jornades és “donar a conèixer a les empreses l’oferta formativa i el catàleg de serveis dels dos centres educatius”. Enguany, s’ha volgut donar especial èmfasi a la promoció de la FP Dual.

Fotos cedides per l’Ajuntament SVH

L’acte, presentat pel professor dels Salesians Joan Alsina, va començar amb la benvinguda de la directora de la nostra escola Marina Coll i del director de l’INS Gabriela Xavier Tresserra. Ambdós van reivindicar la importància de crear relacions entre els centres d’educació i les empreses per oferir espais de formació professional de qualitat als alumnes. A més, els dos centres van donar a conèixer als assistents la seva oferta educativa de FP.

A continuació, el director dels Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat Albert Grau, va fer una petita intervenció. “És important que l’entorn empresarial sigui l’espai principal dels nostres alumnes en la Formació Professional”, va apuntar Grau. El tercer participant de la jornada va ser Miguel Comino, alcalde de Sant Vicenç dels Horts. Comino va agrair als dos centres educatius del municipi la tasca educativa que desenvolupen. L’alcalde va posar l’accent en la gran xarxa de col·laboració que existeix a Sant Vicenç dels Horts entre les empreses i els instituts i en la necessitat de crear sinergies que beneficiïn a tots els agents implicats.

Seguidament, va ser el torn del pèrit judicial informàtic i forense Bruno Pérez Juncà, que va presentar la seva ponència Un ciberatac ara, no te’l pots permetre. Pérez va incidir en la importància de mantenir els equips informàtics ben protegits i va cridar a tots els assistents a recórrer als professionals en ciberseguretat per protegir les seves empreses digitalment.

Fotos cedides per l’Ajuntament SVH

Com ja és habitual, els dos centres educatius van premiar a dues empreses per celebrar el seu compromís amb l’educació i teixit social del municipi. D’una banda, Salesians Sant Vicenç dels Horts va entregar el seu reconeixement a l’empresa REMM GUITART. D’altra banda, l’INS Gabriela va reconèixer la tasca d’ALIERNET.

Finalment, el regidor de promoció econòmica Xavier Gómez i la regidora d’Educació Patricia Higueras van acomiadar la 6a edició de la jornada de portes obertes #FPempresa amb un breu discurs. La jornada va cloure amb un petit espai de networking en el qual empreses i centres educatius van poder compartir inquietuds i interessos. Va ser una vetllada magnífica que va servir per reforçar les relacions entre empreses i centres educatius i per continuar enfortint el teixit social del nostre municipi.