A la matèria de Dret a 1r de batxillerat ens hem aproximat al món penal al llarg d’aquest tercer trimestre i, per a treballar-lo, hem culminat les sessions teòriques amb la celebració d’un judici simulat. Quina haurà estat la sentència per a cada cas?

Aquest tercer trimestre des de la matèria de Dret a 1r de batxillerat hem fet una primera aproximació al món penal. Entre d’altres, hem vist com el món del dret està present en molts dels aspectes de la nostra quotidianitat.

Després de veure aquest punt de partida i veure el marc de referència, hem vist què configura el dret i quines són les fases del sistema penal. Alhora, també hem conegut quin rol i funció té cada protagonista que participa en una instrucció a partir de l’elaboració d’un podcast.

Per acabar, com a grup classe hem estudiat i analitzat tres casos judicials hipotètics per tal de simular la celebració d’un judici. Per dur-lo a terme, ha sigut necessari repartir els rols, les intervencions i declaracions de cada part, les proves, els testimonis així com investigar quina era la sentència més justa per aplicar.