Els grups de 1r d’ESO van gaudir d’una jornada de tallers al CRAM el passat 6 de maig.

L’alumnat de 1r ESO va visitar la Fundació per la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM), ubicada a la platja del Prat de Llobregat, per a gaudir d’una sèrie de tallers de conscienciació sobre el canvi climàtic i les espècies invasores.
 

En el primer dels tallers, els nois i noies van poder experimentar que provoca l’acidesa de l’aigua a partir de la presa de mesures del pH. A continuació, van comprovar quin era l’efecte de les diferents mostres d’aigua sobre uns guixos, amb els que podien observar que produïa l’acidificació de l’aigua sobre les closques dels mol·luscs. Finalment, van mesurar la temperatura de mostres d’aigua per veure com la diferent temperatura afecta la població de coralls.

En el segon taller d’espècies invasores, van treballar sobre una gran imatge del fons marí en la que havien de situar la seva parcel·la d’estudi. Sobre aquesta, observaven l’any al qual corresponia la seva imatge del fons marí, el tipus de fons de què es tractava, i les espècies i el nombre d’aquestes que hi havia. Amb aquest taller l’alumnat va aprendre com afecten els canvis anteriors d’augment de temperatures i acidificació de l’aigua a la disminució d’espècies i van poder veure com han augmentat algunes espècies invasores com l’alga verda, que és tòxica, o l’ermità tubular.

A continuació, els van ensenyar a distingir diferents espècies de tortugues i a conèixer com és el seu organisme. Finalment, van tenir l’oportunitat de visitar la clínica on tenen cura d’aquells exemplars ferits de tortuga que es recuperen al centre. Van veure com li feien cures a una de les tortugues i van conèixer unes tortugues del CRAM molt especials.

En els temps d’espera dels tallers van gaudir de jocs i xuts a la platja. Va ser una sortida ben interessant i molt agradable.

Més imatges: