Els alumnes de 1r de batxillerat han finalitzat el 2n trimestre treballant de manera cooperativa en el marc d’un projecte interdisciplinari en el qual han convergit fins a 5 matèries. L’objectiu ha estat respondre una pregunta: Va ser el segle XX el segle de les dones? El resultat: senzillament espectacular.


Va ser el segle XX el segle de les dones? Aquesta pregunta ha estat el punt de partida del projecte interdisciplinari de les matèries de Llengua catalana, Llengua castellana, Història i Filosofia d’aquest segon trimestre.

En grups, els alumnes han investigat sobre diferents àmbits: el cinema, la filosofia, la ciència, la política, la literatura, els esports, la família, l’educació i la música. Quines van ser les aportacions de les dones en aquests àmbits? Quines dones hi han destacat? Quins silencis i injustícies han invisibilitzat aquestes aportacions? Quins sostres de vidre han hagut de trencar?

Fruit de tot aquest esforç, treball i creativitat hem pogut crear una exposició al vestíbul de batxillerat que es converteix, alhora, en  un homenatge a les pioneres i en un acte més de la celebració de la jornada mundial de les dones treballadores del 8 de març.

Aquest treball forma part del projecte d’innovació pedagògica que hem començat aquest curs a primer de batxillerat. Cada trimestre es du a terme un repte educatiu que alumnes i professorat aborden des de diferents matèries. Els bons resultats ens engresquen a seguir treballant!