Seguint les indicacions de Protecció Civil i el Departament d’Educació, anirem actualitzant aquí tota la informació de què disposem en relació amb les mesures que es prenguin per prevenir i contenir la propagació del COVID-19 i per garantir la continuïtat del funcionament de totes les etapes durant el confinament.31 de març de 2020

Benvolgudes famílies,

Ens posem en contacte de nou amb vosaltres a l’inici d’aquesta setmana. Més que mai, en aquests moments tan delicats que estem vivint, volem que ens sentiu propers i al vostre costat. Especialment volem agrair-vos el vostre esforç i col·laboració en uns moments tan complicats, tant als que seguint les consignes de seguretat us esteu quedant a casa, com els que continueu oferint un servei a la societat des dels vostres llocs de feina.

· · ·

Fins l’11 d’abril

Com heu pogut comprovar en notícies de premsa, ara ja és oficial que s’allarga el tancament de centres i el confinament fins al proper 11 d’abril, com a mínim. Això fa què a l’escola anem repensant i millorant dia a dia molts temes en relació al nostre compromís d’atenció envers vosaltres i els vostres fills i filles, tant en aspectes pedagògics com emocionals.

No és fàcil adaptar-se a aquest nou escenari. Des de l’escola volem fer-ho amb serenor i implicant en el procés a totes les parts de la nostra comunitat educativa, famílies (un agraïment especial a l’AFA pels seus consells i recolzament), professorat, personal d’administració i servei, alumnat, direcció i titularitat. Ens agradaria que el camí fos molt consensuat i, per això, el procés serà necessàriament més lent.

No som aliens a la preocupació per les conseqüències econòmiques que per a tothom generarà aquesta crisi. La realitat de molts de nosaltres s’anirà fent més complicada en funció de la durada del confinament, la salut dels diferents membres de la unitat familiar i del tipus de feina de cadascú. Moltes famílies poden tenir ingressos molt baixos o pràcticament inexistents. És moment de solidaritzar-nos-hi i fer-los sentir que no estan soles. Són moments molt tristos i, en soledat, encara més. 

· · ·

Seguim en actiu, garantint la continuïtat del funcionament de totes les etapes.

D’una banda, tal com decreta el Departament d’Educació, les escoles continuen mantenint en actiu a tot el personal, docent i no docent, perquè segueixi realitzant tasques de preparació de materials, acompanyament pedagògic i emocional de l’alumnat i feines administratives que són necessàries. L’escola, doncs, està garantint la continuïtat de la seva activitat i no pot plantejar-se cap mena d’expedient de regulació d’ocupació del personal. 

Per altra part, la nostra identitat cristiana i salesiana, que ens converteix en un centre acollidor i obert a la justícia i a la solidaritat, ens encoratja a fer el possible per pal·liar la difícil situació en què ens trobem la majoria de famílies. Per això, volem compartir amb vosaltres que, si a nivell particular teniu una situació d’especial dificultat sobrevinguda, contacteu particularment amb Direcció via el següent correu electrònic infocovid@santvicenc.salesians.cat  Reservarem els altres canals de comunicació habituals per a contactes pedagògics i d’informació general.

Nou canal de comunicació amb direcció 
per comunicar situacions d'especial dificultat
sobrevinguda arran de l'alerta sanitària.
infocovid@santvicenc.salesians.cat

Sobre el tema de la quota escolar, dir-vos com comentàvem abans que estem estudiant i deliberant amb totes les parts interessades en reunions a tots els nivells quina ha de ser  la posició de l’escola. No és una decisió fàcil, doncs l’estructura de costos del centre és molt fixa i els ingressos van lligats a les aportacions que feu les famílies. Tan bon punt arribem a un consens, us ho farem saber.

De tots és conegut que el funcionament de l’escola concertada depèn del mòdul econòmic del concert. Les aportacions de funcionament que es reben per cobrir l’estructura funcional de despeses de l’escola i les nòmines del personal d’administració i serveis tot just arriben a cobrir una part d’aquestes despeses. Com a escola concertada i sense ànim de lucre, tot i el mòdul, necessitem de les vostres aportacions com a famílies per mantenir el projecte educatiu que oferim i fer front a totes les despeses.

Som conscients que la situació que estem vivint tindrà un fort impacte en l’economia de tots, famílies, empreses i l’escola mateixa.

A continuació, algunes informacions que ja estan sobre la taula:

  • No hem cobrat ni cobrarem aquells serveis que no s’estan duent a terme,  menjador, extraescolars, colònies i activitats diverses programades. Hi ha famílies que tenen pagaments fets del viatge a França i les colònies d’ESO4 i ESO1 que de moment estan ajornades i que ja es retornaran en cas d’anulació definitiva.
  • Estem estudiant quines reduccions podem aplicar a cada etapa, atès que el centre, en aquest moment, no té determinades despeses de funcionament, malgrat l’escola, sense les aportacions de les famílies no es pot sostenir.
  • La facturació d’abril no es tirarà endavant fins quan tinguem consensuada aquesta qüestió amb tots els agents implicats.

Desitgem que aquesta comunicació aclareixi el procés compartit que estem fent i que faci evident que busquem la millor solució enmig d’una incertesa molt gran. L’escola, quan tornem, patirà i només reeixirà amb la suma de tothom: famílies, docents, personal d’administració i serveis… No obstant això, aconseguirem, sens dubte, tirar endavant amb el projecte.

Com a famílies, heu decidit educar els vostres fills i filles en una escola salesiana amb un caràcter propi i un projecte educatiu que anhela fer del món un lloc millor. Aprofitem l’oportunitat que aquesta situació ens dona per ajudar-nos recíprocament i fer-nos costat mútuament en aquests moments tan durs per a tothom

Com sempre i ara més que mai en aquesta situació estem a la vostra disposició per a qualsevol consulta o suggeriment. Agraïm de nou la vostra confiança i el vostre suport en aquests moments.

Rebeu una cordial salutació.

Equip Directiu


19 de març de 2020

Bona diada de Sant Josep a tothom!

Benvolgudes famílies i alumnes,

Us fem un resum de les darrers informacions oficials que afecten el funcionament de l’escola. Seguirem atents a qualsevol novetat per tenir-vos assabentats de tot des d’aquest espai del web.

· · ·

Quan es reprendran les classes?

En una entrevista avui a TV3, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha dit que, ara per ara, no hi ha data de retorn a les aules a l’espera de com avancin els esdeveniments. Ha dit que “És evident que el confinament augmentarà en dies i que, en conseqüència, haurem de prendre decisions sobre el curs escolar.”

Bargalló ha parlat de la possibilitat de “reprogramar” i que caldrà “prendre decisions sobre el currículum. “Vivim una situació nova i ens hem d’adaptar dia a dia”, ha afegit.

El conseller ha rebutjat l’opció d’allargar el curs durant el juliol i agost, però sí que ha dit que s’ha de poder fer la selectivitat i el batxillerat ha d’haver acabat al juny. Haurem de veure quines noves informacions ens aniran arribant al respecte. Us n’anirem informant.

· · ·

Què passa amb les preinscripcions?

El Departament d’Educació ha ajornat totes les preinscripcions de totes les etapes educatives i deixa pendent donar noves dates a l’espera de com avancin els esdeveniments.

Des de Salesians Sant Vicenç dels Horts fem extensiva la promesa del conseller Bargalló d’assegurar que, independentment de quan s’acabin fent efectives les preinscripcions, aquest ajornament no suposarà cap canvi inesperat de l’acceptació de sol·licituds i per tant de l’assignació de places que es produiria en cas de no haver-hi hagut cap alteració.

https://youtu.be/fV2NA0idZSw

· · ·

Què passa amb la selectivitat / PAAU? I les Proves d’Accés a Grau Mitjà i Superior d’FP?

A dia d’avui, sabem que la selectivitat s’ha endarrerit un mes, sense precisar dates. Això voldria dir que, ara per ara, la previsió és fer-les a principis de juliol.

De moment, la conselleria d’Educació i el Consell Interuniversitari de Catalunya deixen clar que l’únic que és segur és que les proves es faran: “Només hi ha una decisió presa: les PAAU s’han de fer. Situem el calendari sobre la taula i a partir d’aquí veurem quines decisions prenem d’allargament de curs, d’inici de curs, de matrícula, de preinscripció…, de tots aquests processos.” ha assegurat Lluís Baulenas, secretari general del Consell.

Quant a les Proves d’Accés a Grau Mitjà i Superior de la Formació Professional, l’únic que sabem és que queden ajornades a l’espera de saber quan i com es duran a terme. Igual que les Proves d’Accés a la Universitat són exàmens que no es poden anul·lar i cal que es duguin a terme. La qüestió, que de moment està oberta, és quan.


14 de març de 2020

Benvolgudes famílies,

Venen dies que poden ser complicats. Estar confinats a casa no és fàcil. Per això compartim amb vosaltres alguns consells que esperem que us donin un cop de mà a l’hora d’organitzar el temps i ordenar les activitats d’aquests dies:

CLICA PER AMPLIAR

CLICA PER AMPLIAR

13 de març de 2020

Benvolgudes famílies i alumnat,

Ens posem en contacte amb vosaltres per informar-vos  de les decisions que com a escola anem prenent per adaptar-nos als efectes de la situació generada pel tancament de centres educatius.

En primer lloc, comunicar-vos que rebreu comunicació via correu electrònic del Cap d’Estudis de cada etapa amb informació sobre tasques a realitzar per l’alumnat durant aquest període. Com a Salesians Sant Vicenç dels Horts pensem que hem de continuar vetllant per la formació del nostre alumnat malgrat el moment. També es donaran indicacions concretes a cada etapa, com per exemple, com queden les recuperacions, els lliuraments de notes pendents, pràctiques en empresa…

Els tutors i tutores es posaran en contacte amb els vostres fills i filles per, tot i la distància, mantenir l’acompanyament personal en la mesura del possible.

En segon lloc, pel que fa a activitats i sortides programades queden totes ajornades amb la intenció de fer-les un cop es torni a l’activitat. Si finalment algunes d’elles s’haguessin d’anular definitivament ja concretaríem la manera de retornar els diners avançats.

Recordeu que l’escola romandrà totalment tancada. En cas de necessitat urgent podeu posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant el correu electrònic 

  salesians.santvicenc@salesians.cat

Per últim, agrair de nou la confiança en aquests moments. A mesura que tinguem novetats ja us anirem informant.

Equip directiu


12 de març de 2020

Benvolgudes famílies i alumnat,

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març i fins al proper dia 27 març, ambdós inclosostots els centres educatius de Catalunya i, per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu, les activitats extraescolars i les sortides. Està previst que la mesura de tancament s’allargui durant aquests dies, però dependrà de l’evolució de la situació i de les consignes donades per l’administració sanitària i educativa.

Se’ns ha comunicat que al llarg de la tarda rebrem més informació de com ens afectarà el cessament d’aquestes activitats i de quines mesures haurem de prendre com a centre, tant pel que fa a les activitats lectives com a les pràctiques en empresa i la presència de l’equip docent i professionals de l’escola.

També us recordem que cal que seguiu les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu consultar a http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/

A mesura que rebem més informació us l’anirem comunicant.

De nou agrair-vos la vostra col·laboració en una situació tant excepcional i inèdita com la que estem vivint. Des de l’escola vetllarem per fer tot el que estigui a les nostres mans per minimitzar els efectes que, a nivell educatiu, afectin als vostres fills i filles.

Equip directiu.