Sant Joan Bosco va fundar la Societat de Sant Francesc de Sales (els Salesians) fa quasi 160 anys. Avui, aquell somni que tenia com a missió portar els joves a Jesús i millorar les seves situacions personals, segueix viu i actualitzant-se! És el #reptejove.12 

Cada cop, més estudis demostren que hi ha maneres d’enfocar l’ensenyament i l’aprenentatge que permeten a l’alumnat d’assolir els coneixements i procediments d’una forma més significativa. I al mateix temps, en els àmbits oficials d’avaluació, s’està promovent cada vegada més el model competencial, el “ser capaç de…”.

Fa set anys, les escoles Salesianes de la Catalunya, Aragó i Balears vam iniciar un procés de renovació pedagògica per tal d’adequar la nostra tasca al segle XXI. Aquest repte segueix evolucionant avui en forma de noves metodologies d’aprenentatge a les nostres aules i patis. Però seria un greu error que desvinculéssim aquest procés de l’objectiu i de l’estil de Don Bosco.

El #Reptejove.12

Fruit d’aquesta reflexió es van definir 12 competències, que es corresponen amb les dotze qualitats que desitgem que tingui el nostre alumnat després de finalitzar la seva etapa acadèmica amb nosaltres. Volem que siguin persones emprenedores, responsables, autònomes, col·laboradores, creatives, crítiques, resolutives, obertes, resilients, comunicatives, enginyoses i compromeses.

És el somni de Don Bosco, simbolitzat en la figura del dodecaedre i que hem batejat amb el nom de #Reptejove12

En aquestes dates que celebrem el dia de Sant Joan Bosco, ens encomanem a ell perquè ens ajudi a fer realitat aquest repte. Bon Don Bosco a tothom!!!