Un any més la festivitat de Maria Auxiliadora ens llança a la solidaritat, enguany amb una campanya per recollir fons destinats a l'ONG VOLS per a la construcció d'una escola d'FP per a noies a Koubri, Ouagadougou (Burkina Faso). El curs passat vam córrer, aquest SALTEM!

Divendres passat, 25 de maig, el pati de l'escola es va omplir de cordes i d'alumnes de 1r i 2n d'ESO que hi saltaven. El motiu: per cada minut saltant, se sumava una quantitat de diners a recaptar que, gràcies a l'ONG salesiana VOLS, aniran destinats a la construcció d'una escola d'FP per a noies a Koubri, Ouagadougou (Burkina Faso) que impartirà mòduls d’alfabetització, cuina, costura, perruqueria i informàtica.

Des de Setmana Santa, en aquesta etapa de l'ESO han anat descobrint quina és la situació que viuen les nenes i les noies en aquesta regió de l'Àfrica i, en general, als països en vies de desenvolupament. Van rebre la visita d'un cooperant de l'ONG VOLS, han conegut testimonis i han pogut sensibilitzar-se amb aquest sector de població tant vulnerable. També en aquests dies han hagut de buscar "patrocinadors" (familiars i coneguts), és a dir, persones que acceptessin donar una determinada quantitat de diners per a una determinada quantitat de temps que els alumnes estarien saltant a corda. 

El passat divendres va ser el moment culminant. Durant la segona meitat del matí, sota un sol de justícia, els nois i noies de 1r i 2n d'ESO van estar saltant tants minuts com van poder en tot de diferents modalitats de salt amb corda, per tal de sumar la màxima quantitat de donatius possible.

Aviat sabrem el total de dinners recpatats i ho afegirem com a marcador en aquesta notíca. 

També l'AMPA va sumar-se a la iniciativa oferint una taula amb fruita i aigua per a refrescar i vitaminar els saltadors. Moltes gràcies AMPA!

MOLTES GRÀCIES NOIS I NOIES DE 1ri 2n d'ESO. Potser no en sou del tot conscients, però ajudant a millorar la situació de les noies de Koubri esteu ajudant a millorar el cor de dels nois i noies de Sant Vicenç dels Horts

Clica per veure totes les fotos de l’activitat