Avui, 24 de maig, és Maria Auxiliadora, una de les advocacions a la Mare de Déu a qui Don Bosco, des del principi, va ensenyar-nos a adreçar-li els nostres neguits i preocupacions. A l'escola ho aprofitem també per posar en valor la dona

En totes les etapes de l'ESO, ahir i avui, es viu de ple la celebració de Maria Auxiliadora. Aquesta celebració ens connecta amb amb el fundador de l'obra salesiana que des dels seus inicis va difondre entre els sus nois i noies la devoció a la Mare de Déu. 

Ell deia que "Ella ho ha fet tot", que qualsevol mèrit que poguessin merèixer els Salesians, qualsevol èxit que poguessin tenir, era per mediació d'Ella. Don Bosco ho explica en les seves "memòries de l'oratori" quan narra el famós somni dels nou anys, en què en un camp se li apareixen uns nois i noies que blasfemaven i malparlaven i el petit Giovanni els cridava i pegava quan la Verge Maria va aparèixer i li va dir "no amb cops sinó amb mansuetud i caritat t'hauràs de guanyar aquests teus amics". I això va ser l'inici de tot.

Avui Maria ens segueix ensenyant el mateix: no amb cops, no amb crits, no per interès ni amb baixes intencions mereix ser tractat ningú i menys cap dona. Així una dona de fa 2000 anys ens proposa la seva mirada; una mirada que educa, que ens ensenya a mirar des del cor i amb el cor. 

Bona diada de Maria Auxiliadora!