En la campanya de Nadal d'enguany, recollim diners per a l'ONG PROACTIVA OPEN ARMS, aliments per a l'ONG Sant Vicenç dels Horts amb el Sáhara, i material escolar per l'UNIRAID. Tot per llançar un missatge d'esperança: No esteu sols.

Campanya de Nadal

La indiferència és un dels pitjors mals de la nostra acomodada societat occidental. Acomodada, no perquè no tinguem problemes, sinó perquè ens pensem que sempre hi ha d'haver algú que ens els solucioni. Ara bé, quanta gent, a la resta del món, podria exigir a les seves administracions que els solucioni els problemes? Fins quan seguirem mirant-nos el melic?

La crisi dels refugiats i la crisi educativa

La pobresa i els conflictes violents són la principal causa de les migracions al món i, per altra banda, la impossibilitat d'accedir a l'educació per a tants infants i joves segueix sent un dels factors que cronifiquen la desigualtat social i econòmica.

Davant d'aquests fets un pot dir: "i a mi què?", "és el seu problema, aquí ja tenim els nostres". És el seu problema fins que aquestes persones que marxen del seu país necessiten que se'ls aculli i que algú s'ocupi d'ells. Llavors passa a ser també el nostre problema. I en aquest punt alguns ho solucionaran ràpid dient: "doncs que no vinguin".

Clar, però quan la vida al teu país es torna un infern, es pot fer gaire cosa més a part de fugir?

Des de Salesians Sant Vicenç dels Horts, amb la campanya de Nadal d'enguany, volem aportar un petit gra de sorra en favor de la justícia, en favor d'un món més humà. No aconseguirem un gran canvi global d'un dia per l'altre, ho sabem. Però mirant-ho a petita escala, la diferència entre morir ofegat al Mediterrani o que algú te'n rescati és la diferència entre estar viu i estar mort. I això no és poca cosa.


Una campanya de Nadal amb un mateix nom però amb 3 iniciatives diferents

1r cicle de l’ESO

Com és la vida en un camp de refugiats? El poble Saharaui no té país des dels anys setanta. Ha viscut l’abandonament d’Espanya, que hi tenia una colònia, i va ser deixat a la seva sort enmig d’una guerra territorial entre el Marroc i Mauritània. El conflicte s’ha estabilitzat però el poble saharaui viu ara en camps de refugiats. La majoria a Tindouf, i altres a Mauritània.

L’ONG Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara, manté la relació amb els refugiats i els envia regularment menjar entre altres coses que necessiten.

Ens ajudeu a recollir aliments per enviar als camps de refugiats del poble saharaui?

2n cicle de l’ESO, Batxillerat, Grau Mitjà de Gestió Administrativa, Activitats Comercials, PFI i Grau Superior d'Administració i Finances.

Les dades són esfereïdores: segons ACNUR es calcula que al Meditarrani han mort 3.800 persones en el que portem d’any. Que sumats al morts des del 2014 la xifra arriba als 12.000 morts en 3 anys.  

L’ONG Proactiva Open Arms s’ha passat l’estiu traient immigrants de les barques pneumàtiques i barcasses que els traficants libis llancen a la mar quan fa bon temps. Per això hem entrat en contacte amb aquesta ONG per tal que ens deixessin material que servís per sensibilitzar els nostres joves i els oferissin xerrades. La seva resposta ha estat generosa i el seu testimoni més que impactant.

Ens ajudeu a recollir diners per a l’ONG Proactiva Open Arms perquè puguin seguir fent la tasca heroica que realitzen?

A Grau Mitjà de Carrosseria, Mecanització, Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques i a Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial.

Aquest any hem conegut una iniciativa amb un contingut pedagògic, formatiu i solidari brutals: la cursa UNIRAID. Que més que una cursa és una experiència integral.

El projecte neix en clau formativa per incentivar l’emprenedoria entre els joves a l’estil Ernest Shackleton, és a dir, a partir d’un repte aparentment impossible: fer una ruta de rally pel desert del Marroc amb cotxes que tinguin més de 20 anys, sense GPS, i que carreguin material escolar o humanitari per a donar als diferents poblats pels quals passaran.

Un alumne nostre juntament amb un company seu d’una altra escola prepararan un Seat Marbella per córrer la cursa, però necessiten patrocinadors i donatius.

Ens ajudeu a recopilar material escolar perquè el els nostres alumnes el portin als poblats marroquins per on passa l’Uniraid?

 
Ja ho veieu: tres iniciatives, un sol lema: #NoEsteuSols. 
Déu, que no ens deixa sols i ens envia Jesús, ens empeny a acompanyar tothom en les seves necessitats.