Actualitat

Celebrem Maria Auxiliadora!

Quan a Don Bosco li preguntaven com havia aconseguit fundar la congregació salesiana i les diverses i nombroses realitats que van anar naixent del seu carisma, sempre responia “Ella ho ha fet tot“. Per això, tota l’ESO ha celebrat aquesta setmana el dia de Maria Auxiliadora.Avui, 24 de maig, és el dia de Maria Auxiliadora, patrona dels Salesians. Maria, auxili dels cristians és una de les advocacions a la Mare de Déu a la qual el fundador Sant Joan Bosco va tenir més devoció. Tant és així, que avui, en cada aula de cada escola salesiana d’Espanya hi ha un calendari amb la seva imatge, semblant a l’escultura que presideix l’altar de la parròquia de Sant Antoni de Pàdua, a la Vinyala, com es pot veure en la fotografia.

Maria ens acompanya arreu on anem de l’escola.

El dia de Maria Auxiliadora també ens serveix de pretext per parlar de la dona en el cristianisme i de la dona avui. Posar dades a la desigualtat de gènere i treballar en clau de sensibilització. Perquè, entre tantes dones que han posat fills al món i que la Història (escrita tot sovint per homes) n’ha fet perdurar el record, no n’hi ha cap com Maria de Natzaret. Un model de fe, un model de perseverança, potser la primera cristiana. Perquè ser cristià és seguir Crist, buscar-lo en cada cosa de la vida, acollir-lo en la pròpia vida, dialogar-hi. I probablement va ser Maria la primera de fer-ho.

De vegades, ens trobem que algú ens pregunta que per què no hi ha crucifixos a les aules com bé passa en altres escoles cristianes d’altres carismes religiosos. La resposta és senzilla: en una aula, Jesús és cada noi i cada noia, no cal tenir-lo representat a la paret; i Maria, ens acompanya amb la seva mirada, infonent-nos esperança i força per seguir avançant.

Bona festivitat de Maria Auxiliadora!