Actualitat

Comunicat del departament d’animació missionera dels Salesians davant la Guerra a Ucraïna

José Luis Navarro Santotomás, responsable del Departament d’Animació Missionera de la Inspectoria Salesiana de Maria Auxiliadora, llança una crida a totes les obres, ambients i comunitats salesianes a col·laborar amb la pregària i amb donatius per sostenir les iniciatives que la congregació desenvolupa a Ucraïna atenent l’emergència que estan vivint


COMUNICAT 

Davant la guerra a Ucraïna 

Diumenge, 27 de febrer de 2022 

A totes les obres, ambients i comunitats salesianes 

Avui el Papa Francesc en la pregària de l’Àngelus d’aquest diumenge ens ha recordat que “Déu està amb qui fa la pau” i ens ha demanat que preguem a Déu amb  més intensitat perquè cessi la violència. 

Ens estan arribant les notícies tristes i esquinçadores dels esdeveniments a Ucraïna i això provoca en molts en nosaltres una gran commoció. Com no podria ser d’una altra manera, des de moltes cases heu expressat la inquietud de poder ajudar d’alguna manera en aquest conflicte. 

El Rector Major ha mantingut aquests dies un contacte permanent amb els Inspectors i salesians que treballen a Ucraïna i ha demanat a la Congregació que donem  una resposta sistemàtica i coordinada a aquesta emergència. Serà Don Mc George Menamparampil qui estarà al capdavant d’aquesta Coordinadora Congregacional d’Emergència

Castelló convoca la mesa de Ciudad Refugio para organizar la cooperación  con Ucrania | Sociedad | Edición Comunitat Valenciana | Agencia EFE

DES DE NOSTRA INSPECTORIA MARIA AUXILIADORA

Amb el desenvolupament dels tràgics esdeveniments d’aquests dies, davant l’horror de la guerra i la crida que han fet els Inspectors d’Ucraïna al Rector Major i a tota la Congregació, volem com a Inspectoria posar el nostre cor a Ucraïna, en el seu poble i prestar l’ajuda que ens sigui possible a les cases salesianes d’aquest país. Per això us  animo, en la mesura de les vostres possibilitats, a:

  • Intensificar la vostra pregària per la pau a Ucraïna. La família salesiana, els educadors i els joves de nostra inspectoria intensifiquem la nostra oració. Unim-nos especialment a la crida que ens ha fet el Papa Francesc per al dimecres de cendra. Que el nostre dejuni i la nostra oració sigui suport espiritual per al poble d’Ucraïna. 
  • Ajudar econòmicament a les nostres cases salesianes d’Ucraïna. Per a això hem habilitat el canal inspectorial per a poder gestionar millor les possibles ajudes econòmiques. Estarem atents a les possibles necessitats que ens vagin arribant des de la Coordinadora de la Congregació per a la resposta a aquesta emergència. Tots els donatius que es rebin s’enviaran per transferència seguint les indicacions rebudes de la Congregació:
Titular compte: Inspectoria Maria Auxiliadora 
IBAN ES31 2100 2542 6102 1005 9715 
Amb concepte: Donació UCRAÏNA (Important que es posi amb clareda el concepte)


ALGUNES INFORMACIONS DE LA PRESÈNCIA SALESIANA A UCRAÏNA 

VISITADURIA D’UCRAÏNA (UKR) 

Don Mykhaylo, Inspector de la Visitaduria d’Ucraïna, descriu la situació com a tràgica, esperen temps molt més difícil és les pròximes setmanes i mesos, i la incertesa  és molt gran. 

La presència salesiana de la Visitaduria d’Ucraïna compta amb obres salesianes a Kíev, Lviv, Zytomer, Dnipro. En totes elles estan creant els espais necessaris per a acollir als refugiats i generar espais de protecció per a resguardar-se dels bombardejos. La  situació és molt inestable i plena d’incertesa.

En les instal·lacions de les cases que sigui  possible s’està preveient la possibilitat d’acollir persones refugiades amb tot el que això  implica. Especial atenció requereix la casa salesiana de Lviv que acull a 70 nens orfes. Actualment, amb l’ajuda de la Inspectoria d’Eslovàquia i la policia d’Ucraïna s’està  intentant traslladar a part d’aquests nens fora del país perquè siguin acollits per famílies d’acolliment fora d’Ucraïna

CASES DE LA INSPECTORIA DE CRACÒVIA (PLS) 

D’altra banda l’Inspector de Cracòvia, don Kaznowski, ha narrat al situació crítica que viu el país i la situació de les comunitats i obres. Les cases a Ucraïna de la Inspectoria  de Cracòvia són: a Odessa (3 germans), Korostyshiv (3 germans), Zhytomyr (2 germans),  Peremyshlany (2 germans) e Bibrka (4 germans). Demana a la família salesiana de tot el  món que resi per la pau a Ucraïna. I informa que des de la pròpia inspectoria estan  oferint suport logístic i material a les cases d’Ucraïna

ORACIÓ PER LA PAU A UCRAÏNA 

Pare de Bondat i de Misericòrdia, 
De nou ens visita la bogeria de la guerra: 
aquella que no té en compte la vida concreta de les persones, 
aquella que anteposa a tot els interessos partidistes i el poder d’uns pocs, 
aquella que destrueix el futur i els somnis de tantes persones. 
Sabem, Senyor, que Tu sempre estàs amb els que fan la pau, 
i no amb els que usen la violència. 
Per això et demanem, Pare Bo,  
que ajudis a silenciar les armes que destrueixen, 
que canvies els cors dels governants, 
i retornis la pau a aquest poble que sofreix. 
Que Maria Auxiliadora, reina de Pau, 
intercedeixi per nosaltres 
i per tot el poble d’Ucraïna.

Amén