Actualitat

El Jordi i el Miguel han estat a Lituània per fer créixer l’FP

Els professors Jordi Piró i Miguel Peinado han estat aquesta setmana passada a Kaunas (Lituania) participant del projecte europeu KA2 Step-Up Supporting Tutor’s Educational and Professional Upgrade.


Equip de professors i tutors d’empresa d’FP d’arreu d’Europa a Kaunas (Lituània)

Durant la setmana passada el Miguel Peinado, professor de Formació i Orientació Laboral, i Jordi Piró, professor de Grau Superior d’Administració i Finances i responsable del departament Escola-Empresa de Salesians Sant Vicenç dels Horts, van viatjar a Kaunas (Lituània) per continuar amb el desenvolupament del projecte europeu KA2 Step-Up Supporting Tutor’s Educational and Professional Upgrade. 

Es tracta d’un projecte que vam començar el novembre del 2019 i que consisteix a crear una comunitat de bones pràctiques per generar eines digitals i millorar les competències pedagògiques dels tutors d’empresa per tal que les pràctiques dels alumnes d’FP a les empreses siguin més profitoses.

Miguel Peinado i Jordi Piró visitant un centre de formació professional de Lituània

En Miguel va estar-hi tota la setmana, realitzant-hi un Peer Learning (aprenentatge entre iguals) i, com a part d’aquest peer learning, junt amb d’altres professors d’FP d’Alemanya, de Lituània i d’Itàlia van visitar centres de Formació Professional de Lituània.

En Jordi va anar-hi dijous i divendres, coincidint amb la reunió de Project Manager on es van aprovar els mòduls que s’han anat desenvolupant durant aquests dos anys i que ja estan disponibles a la pàgina web. A més a més, la reunió es va aprofitar per planificar les properes accions.

Fruit d’aquest projecte, aquest passat setembre, Salesians Sant Vicenç dels Horts vam ser presents a la Fira Internacional d’FP ECER VETNET que es va celebrar a Ginebra (Suïssa). Allí, Jordi Piró hi va presentar un article escrit en col·laboració amb tutors d’empresa d’altres països d’Europa.

Seguim fent créixer l’FP!

Centre de Formació Professional de Lituània