Actualitat

La innovació pedagògica arriba a 1r de Batxillerat en forma d’Instagram

Sembla que l’etapa del batxillerat estigui condemnada a no innovar pedagògicament a causa de la pressió de la selectivitat, oi? Doncs a Salesians Sant Vicenç dels Horts hem demostrat que la innovació i el rigor no estan renyits. T’expliquem quin projecte hem fet?


Alumnes de 1r de batxillerat treballant cooperativament en el projecte interdisciplinari sobre el Romanticisme.

Enguany, hi ha tres projectes interdisciplinaris previstos a 1r de batxillerat, un cada trimestre, organitzats i avaluats des de les matèries d’Història, Literatura Catalana, Llengua Castellana i Catalana.

El primer d’aquests projectes va finalitzar a finals de novembre. Ha consistit en una immersió en l’època romàntica (Segle XIX). Amb quin objectiu? En grups cooperatius han hagut de crear un perfil d’Instagram com si fossin una persona d’aquella època, que va publicant coses que fa, llibres que llegeix, llocs on va, injustícies que reivindica… I clar, per fer-ho, els nois i noies de primer de batxillerat han hagut de fer una recerca intensiva sobre com es vivia en aquella època a Catalunya.

El resultat ha estat sorprenent! Hi ha alumnes que han escrit poemes a l’estil Bécquer, altres que han tocat sonates de Romanov al piano de casa, altres han reivindicat els drets dels treballadors i altres han participat als Jocs Florals de Barcelona. Un espectacle!

Si voleu veure-ho aquí us deixem alguns dels seus perfils d’Instagram!