Actualitat

Salesians Sant Vicenç dels Horts s’adhereix a la Don Bosco Green Alliance

Coincidint amb la Cimera Mundial del Clima COP25, volem expressar el nostre compromís col·lectiu i individual per la cura de l’entorn. Per això ens hem adherit a Don Bosco Green Alliance i prendrem mesures concretes per combatre la contaminació, reduir l’escalfament global i fomentar un ecologia integral en tots els nostres ambients. #PelFuturDeLaJoventut

Manifest ‘Posa’t en verd pel futur de la joventut’

Aquests dies Madrid acull la representació de 196 països en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP25): una conferència que té per objectiu establir acords i obligacions per combatre el canvi climàtic.

Volem aprofitar l’ocasió per exigir compromisos polítics reals, les mesures legals i els recursos necessaris per combatre el canvi climàtic.

Avui ens hem “posat en verd” pel futur de la joventut. Perquè “Som U”, perquè som part del mateix planeta, que és la nostra Casa comuna. La Casa dels qui hi som i dels qui vindran. Perquè volem que la joventut present i futura pugui gaudir el dia de demà del nostre extraordinari planeta.

La situació climàtica no pot esperar. El canvi climàtic afecta totes les regions del món. Els éssers vius i els ecosistemes es troben en greu perill. Milers d’espècies desapareixen cada any. Les glaceres es fonen i el nivell del mar segueix pujant. L’entorn natural s’està deteriorant i són també les persones amb menys recursos les més afectades. El moment per aturar la situació és ara.

El Papa Francesc ens proposa en la seva encíclica “Laudato Si” protegir i cuidar la creació, “unir-nos a tota la família humana en la recerca d’un desenvolupament sostenible i integral, ja que sabem que les coses poden canviar” (LS 13) . Amb aquest desig i amb l’esperança que és possible revertir la situació d’emergència climàtica ens comprometem a treballar pel futur de la joventut.

Avui, 4 de desembre, Salesians Sant Vicenç dels Horts volem expressar el nostre compromís col·lectiu i individual per la cura de l’entorn. Per això ens hem adherit a la DON BOSCO GREEN ALLIANCE i ens hem compromès a prendre mesures concretes per combatre la contaminació, reduir l’escalfament global i fomentar un ecologia integral en tots els nostres ambients.

#PorElFuturoDeLaJuventud #PelFuturDeLaJoventut