Actualitat

Premis, cultura i espectacle en el 14è Certamen Literari Sant Jordi de Salesians Sant Vicenç dels Horts

Sara Cruz, Ferran Alegre, Laura Boloix, Andrea Ribera, Carla Rico, Marta Vilaplana, Irene Domínguez, Marina Alcaide, Marta Romero, Aida Paredes, Helena Ruíz, Mariam Bajiji han estat els alumnes guardonats d’aquesta 14a edició.


Clica per veure totes les fotos i vídeos del certamen

Com cada any, el certamen literari Sant Jordi és una festa plena de literatura i l’art. Juntament amb les modalitats de poesia, narrativa i teatre, té molt protagonisme el format audiovisual i, enguany també, per primer cop, la modalitat de dibuix.

El 26 d’abril al matí, va començar l’acte de lliurament de premis conduït per un grup de presentadors, tots alumnes de 3r i 4t d’ESO. Nervis entre bastidors i neguit entre el públic ja que tots els alumnes de l’ESO podrien resultar premiats. Però els llums s’apaguen, la música sona i comença l’espectacle.

En aquesta ocasió vam poder gaudir d’unes sinopsis videogràfiques sobre tres pel·lícules que els alumnes de francès de 4t d’ESO han treballat en la seva optativa. També de tres danses sorgides del projecte COR que plasmaven tres emocions relacionades amb l’amistat, l’ansietat i l’eufòria. Hem vist els tres videopoemes premiats en què els alumnes de batxillerat traslladen al format audiovisual algunes de les lectures prescriptives que han treballat. S’han recitat poemes de Joan Brossa, de Joana Raspall i de Salvador Espriu. Hem practicat anglès veient l’actuació filmada en vídeo dels alumnes de 2n en què representen Much Ado About Nothing de William Shakespeare.

A la cabina de control, l’equip d’alumnes format per Ignacio Martínez (4t d’ESO) i José García (1r d’ESO) va ocupar-se dels focus, el so, el projector i el teló per aconseguint una gala de lliurament de premis ben especial. Cal agrair la seva predisposició i col·laboració.

Aquí podeu llegir els textos i veure el dibuix i els videopoemes guanyadors del certamen. Gaudiu-los!