Actualitat

Alumnes científics i tecnològics de Batxillerat visiten l’EXPOMINER

Com cada curs, un grup d'alumnes de la modalitat del batxillerat cientificotecnològic visiten l'Expominer, la major cita del sud d'Europa per adquirir, intercanviar i vendre pedres precioses i semi-precioses de gran valor, minerals inèdits, meteorits, fòssils autèntics i gemmes de múltiples formes i colors. 

Òbviament, l'objecte d'aquesta sortida, que més que una sortida és ja una tradició, no és la compravenda ni l'intercanvi de pedres precioses, minerals, meteorits ni fòssils. L'Expominer, és una ocasió privilegiada per veure i tocar en un mateix recinte una quantitat incomptable de mostres de l'àmbit de la mineralogia i les ciències de la terra que, d'altra manera, seria impossible conèixer en una sola tarda.

Divendres passat, Toni Orantes i Marc Bosch, tots dos biòlegs i professors de Salesians Sant Vicenç dels Horts, van acompanyar un grup de 12 alumnes de la modalitat cientificotecnològica a la 40a edició d'aquesta exposició internacional, on van poder observar ammonites procedents del Marroc, ambre procedent de Rússia, unes magnífiques geodes i uns fòssils impressionants.

També van poder experimentar amb una maqueta que simulava una estació hidroelèctrica i amb vehicles elèctrics que funcionen amb energia solar. Però el més impactant va ser conèixer una cria de Tiranosaure Rex viva! 

Qui més qui menys, a banda de compartir una tarda plujosa però fascinant, es va acabar emportant cap a casa algun xilopalo, o una mandíbula de mesosaure o un arbre fet amb trossets de quars. En definitiva, una tarda ben aprofitada.