Actualitat

Els grups de 1r de tots els cicles de grau mitjà han anat a Sant Antoni de convivències

A 1r de qualsevol cicle formatiu de grau mitjà, molts nois i noies no es coneixen ni tampoc coneixen gaire el centre on estan. Per això les convivències d'inici de curs són clau. Voleu veure'n les fotos?

Encara que força nois i noies d'entre els qui  aquest curs han començat un cicle formatiu de grau mitjà a Salesians Sant Vicenç dels Horts provenen de l'ESO de la mateixa escola, més de la meitat són alumnes que no havien estat mai en aquesta casa o ni tan sols en una escola salesiana.

Per aquest motiu a fi de formar cohesió entre grups amb alumnes de tant diversa procedència i per ajudar-los a fer-se una idea dde la mena d'escola on es troben, aquesta setmana i l'anterior tots els grups de 1r dels cicles formatius de grau mitjà de Salesians Sant Vicenç dels Horts han anat caminant fins a l'ermita de Sant Antòni de Pàdua per fer-hi unes convivències especials que permetin:

  • Obrir expectatives positives de cara a l’experiència humana que suposa conviure i treballar amb els companys i professors,; i fer-ho, a més, en una escola salesiana, amb tot el que implica quant a valors, més enllà del pla acadèmic.
  • Coneixer-se un mateix, conèixer els companys/es i el tutor/a.
  • Passar-ho bé, i al mateix temps, obrir la porta d’un clima serè de relacions educatives basades en el respecte, l’assumpció madura dels propis drets i responsabilitats i el diàleg. 

Com?

La primera activitat que han realitzat ha servit per trenacr prejudicis sobre els companys i poder pensar i compartir aspectes importants de les seves vides amb els altres i amb els tutors/es. Són els "tatuatges de la meva vida".

La segona activitat ha servit per reflexionar personalment sobre el seu moment actual i els seus somnis a curt/mig termini. Després s'escriuen una carta a ells/es mateixos/es que d'aquí a un temps podran obrir i llegir.

Tots els grups han valorat positivament l'activitat i el fantàstic esmorzar compartit.