Actualitat

Els alumnes de 1r i 2n de Mecanització visiten l’empresa Nedschroef

Els alumnes de 1r i 2n del cicle de Grau Mitjà de Mecanització van visitar divendres les instal·lacions de l'empresa Nedschroef Barcelona SAU, una industria holandesa que, entre altres serveis, ofereix el de mecanitzat de peces d'alta precissió.

 Nedschroef Barcelona SAU, amb sucursal a Sant Joan Despí. són fabricants i proveïdors de cargols. Aquesta empresa de mecanitzats ja te més de 100 anys d’història i actualment compta amb una moderna fabrica de 8.500m2.

Els alumnes del Cicle Formatiu de Mecanització van realitzar-hi una visita guiada en dos petits grups i així van poder veure tot el procés des que els arriba la matèria primera fins que s’obté el producte final.

Els alumnes van poder observar processos de conformat de metall, com l’estampat per a fer cargols; i van quedar impactats de l’estricte control de qualitat que hi ha al darrera d’una peça tan quotidiana com és un cargol.

A més a més de l’estampat, l’empresa disposa d’una àmplia gamma de màquines per a realitzar operacions de tornejat convencionals, operacions de tornejat CNC, operacions de perforació, operacions de deformació de premsat, rectificat…

En definitiva, una visita molt complerta que ha permès als alumnes d'ampliar coneixements i veure processos que complementen el seu aprenentatge quant a la mecanització tradicional per arrencament de ferritja. Al mateix temps que van poder compartir una estona fora de l’aula en un ambient més distès en què també s'aprenen coses!