Actualitat

Els alumnes de 1r d’ESO ja tenen padrins a 4t!

Els alumnes de 1r i 4t van gaudir dilluns de la seva primera trobada de padrins, un nou projecte que estrenem enguany per promoure relacions positives de tutorització i aprenentatge entre iguals i per afavorir la cohesió l'acolliment entre alumnes de diferents nivells.

ESO

Aquest dilluns s'han conegut, han pogut compartir com han anat els primers dies d'escola, si han sorgit ja les primeres dificultats o dubtes. Ha estat una estona ben distesa on els més grans de l'ESO de ben segur han pogut aconsellar i acompanyar els nervis dels més petits de l'escola. Són els padrins de l'ESO

El projecte padrins és una iniciativa que, en altres escoles ja fa alguns anys que està donant molt bon fruit i que, enguany, s'inicia a Salesians Sant Vicenç dels Horts. El funcionament és ben senzill: a dos alumnes de 1r d'ESO se'ls assigna, segons criteris d'afinitat, dos alumnes de 4t d'ESO que seran els seus padrins.

Dilluns es van conèixer i van tenir la primera de les quatre trobades del curs. A més d'aquestes trobades, cada mes hi haurà patis compartits, i els nanos de 1r i 2n d'ESO podran estar-se pels patis dels de 3r i 4t, i viceversa. 

Amb aquests petits canvis, a Salesians Sant Vicenç dels Horts volem:

  • Establir vincles positius entre l’alumnat de l’escola de diferents edats i interessos.
  • Generar cohesió a l’escola entre grups i alumnes que facilitin bon clima d'acollida.
  • Enriquir les estratègies d’ensenyament aprenentatge a partir de la incorporació de nous agents, com són els iguals, en les propostes educatives de carácter més actiu.