Actualitat

El 2n DIA DE LA CIÈNCIA ha estat tot un èxit!

Avui s'ha celebrat la 2a edició del Dia de la Ciència a Salesians Sant Vicenç dels Horts. Una jornada organitzada pel Departament Científic de l'escola, amb l'especial col·laboració dels alumnes de batxillerat, i adreçada als alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO. Un espectacle de ciència!

dia de la ciència

Per segon any consecutiu, el Dia de la Ciència ha despertat l'interès dels alumnes de l'ESO pel coneixement científic. En aquesta edició s’ha ampliat la fira d’experiments que han preparat els alumnes de batxillerat de l’escola i per la qual els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO han pogut passejar-se i participar. Com el curs passat, aquests mateixos alumnes de l’ESO han realitzat pràctiques al laboratori. Els de 1r han disseccionat un peix, els de 2n han separat els elements d'una mescla i els de 3r han preparat l'epidermi d'una ceba per poder observar les seves cèl·lules amb microscopi. Un dia diferent, especialment participatiu i on la ciència ha estat la protagonista.

dia de la ciència

Per què fem el Dia de la Ciència?

Auqesta activitat s'emmarca en el conjunt d'activitats promogudes per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), durant la Setmana de la Ciència 2016 que se celebra entre l'11 i el 20 de novembre de 2016. 

Per diferents circumstàncies, el nostre Dia de la Ciènia s'ha celebrat un dia abans de la setmana de la ciència, però ho hem fet coincidir amb el Dia Mundial de la Ciència per a la Pau i el Desenvolupament. Un d'aquells moments del calendari que conviden a reflexionar sobre els avenços científics i l'objectiu que aquests han de tenir. Però també un dia lúdic, diferent, en què la descoberta, la sorpresa, la curiositat i tot allò que és propi de la recerca que fa avançar el coneixement, esdevé experiència personal.

Totes les fotos del dia les podràs veure a l'album de google fotos del Dia de la Ciència. Clica la imatge: