Actualitat

Us presentem el nostre nou auxiliar de conversa!

Es diu Jon Goodfellow, té 28 anys, és de London, ha tingut una vida d'allò més interessant, i aquest curs és el nostre nou auxiliar de conversa!


Amb 28 anys acabats de complir, en Jon Goodfellow compta amb un bagatge personal molt intens. És de London City, graduat en Filosofia per la University of Kent i màster en Filosofia Politica a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. Es mou amb discreció però amb seguretat i sempre té un simpàtic “sure” o un “of course” als llavis quan li demanes alguna cosa.

Què t’ha portat fins a Salesians Sant Vicenç dels Horts?

Fa un parell d’anys vaig treballar d’auxiliar de conversa en una escola de Madrid i em va agradar molt l’experiència. Després, quan vaig venir a Barcelona per fer el màster a la universitat ho vaig trobar a faltar. He fet de professor en diverses acadèmies a London, Guatemala, Barcelona… però prefereixo estar en una escola i especialment amb nois i noies d’aquesta edat, entre 12 i 18 anys. Sempre he ensenyat anglès a adults o a nens més petits, per això ho visc com un repte nou per a mi.

Com ha anat l’entrada a les aules?

Ha anat bé. Encara no conec a tots els grups en els quals entro, però la primera classe a 3r d’ESO ha anat bé, han estat atents i participatius. A 2n ha costat més. Vaig veient.

Ens ha dit un ocellet que tens experiència en el camp del voluntariat. És cert?

Bé, sí. Als 17 i 18 anys ja participava com a voluntari per a una ONG que es diu Quest 4 Change. Durant la carrera, com a universitari, vaig estar-hi vinculat fins al punt que vaig anar un estiu sencer a Amèrica Llatina amb ells per contribuir en els projectes humanitaris que tenen en marxa. Entre moltes altres coses, vaig aprendre l’espanyol.

Acabada la carrera de Filosofia, vaig a anar a treballar a Villamaría del Triumfo, a Perú, per la mateixa ONG. Vaig estar ocupant-me de l’acollida de voluntaris, participant de projectes de desenvolupament, aixecant habitatges i construint una escola al barri de Sant Gabriel.  

Diguem que has parat poc per casa.

(Riu) Bé, sí. Després de la temporada treballant a Perú vaig tornar a Londres i vaig treballar en una acadèmia ensenyant anglès a adults. Però és veritat que al cap de poc temps vaig volar altre cop cap a Amèrica Llatina. Concretament a Guatemala, on vaig trobar feina també ensenyant anglès durant mig any.

De tornada cap a Europa, vaig anar a petar a Madrid, on vaig fer per primer cop d’auxiliar de conversa per una escola, com t’he comentat abans. Després, a Benicàssim en una altra escola, i d’allí a Barcelona per fer el màster en Filosofia Política a la Universitat Pompeu Fabra. Acabat el màster, vaig marxar de viatge a Panamá, Hondures i Equador, on malauradament vaig viure de prop la tràgica experiència del terratrèmol, l’abril de 2016.

I com arribes a Sant Vicenç dels Horts?

Doncs mira, aquest passat juliol vaig donar la meva disponibilitat per fer d’auxiliar de conversa a Barcelona i rodalies i aquí estic! Així de senzill.

Déu n’hi do! I ara, què tens previst en un futur?

Tinc previst parar una mica quiet. He estat molt lluny de la meva família molt de temps i ara em ve de gust no ser tant lluny per una temporada llarga. Barcelona m’agrada, tinc l’escola a 20 minuts de tren i per ara no planejo cap més canvi.

Gràcies, Jon. Desitgem que tinguis una molt bona estada entre tots nosaltres.

De res, encantat. Estic segur que serà així.

auxiliar de conversa 1617