Actualitat

4t d’ESO ha creat un diari digital sobre Sant Vicenç en el seu Projecte de Recerca

"Tothora" és el nom amb què aquest any han batejat el seu diari digital els alumnes de 4t d'ESO. Durant una setmana s'han convertit en periodistes, redactors, elaboradors de material d'oci, publicistes o webmasters! Aquí en teniu el resultat.

És possible realitzar un projecte amb 93 alumnes? És viable que tots aquest alumnes col·laborin entre ells i es cordinin per a un mateix fi? 

La resposta és sí.

Aquests 93 alumnes de 4t d'ESO s'han distribuit en 15 grups. Cada grup era una secció del diari: societat, política, esports… I entre aquests grups, la secció de Redacció i la de Maquetació s'encarregaven de recollir, revisar i publicar en una pàgina web creada amb WordPress un diari digital local. Una feinada!

Probablement, si sou de Sant Vicenç dels Horts, els haureu vist en petits grups anant amunt i avall, fent preguntes, fotos o gravacions. Agraïm la paciència que heu tingut amb ells i la bona acollida que des dels comerços, entitats i administració heu tingut amb ells. 

"Ha estat una de les millors activitats que hem fet mai" comenta l'Albert del grup de Redacció. I la Maria de la secció Gastronomia, en la defensa davant del tribunal ens diu: "Ha estat molt bé que poguéssim sortir de l'escola i tinguéssim autonomia per decidir què fer, com fer-ho, quan i qui del grup se n'hauria d'ocupar". L'experiència de contacte amb la realitat del poble, sense mediacions, havent de tractar amb adults, amb comerciants, amb regidors, sense el professor que acompanyi, sense el papa o la mama, ha estat una de les claus de l'activitat. S'ha dipositat en ells la responsabilitat de la seva tasca periodística i recerca de la informació; això ha fet del Projecte una d'aquelles activitats multicompetencial que engresca i fa madurar.

I aquí en teniu el resultat:

I si voleu saber com ho han fet, només cal que mireu aquest vídeo que la secció "making off" del diari ha rodat i editat en un procés paral·lel a la elaboració del diari. Els mateixos alumnes ens ho expliquen