Enguany se celebren 200 anys del conegut somni que Sant Joan Bosco va tenir als 9 anys. En les seves Memorias del oratorio, Don Bosco en parla com un dels moments clau de la seva vida que van ser l’embrió de tot el que vindria després. Per això, enguany tenim “Un s9mni per a tu” 

Obrir camins” ja s’ha convertit en història perquè hem assimilat que la vida, en totes les seves dimensions, és un camí, que viure és “estar en camí”.

I el pas dels dies aquest any ens regala, recordant el bicentenari del somni dels 9 anys de Sant Joan Bosco, “UN SOMNI PER A TU”. No està clar si un es descobreix caminant perquè té un somni, o bé si un es descobreix somiant perquè camina. Potser és el mateix. Però hi ha somnis que marquen la vida.

El somni del jove sant Joan Bosco va ser, és i serà “un projecte de vida”. S’hi troben presents tots els ingredients per tirar endavant amb un estil de vida vàlid per a totes les èpoques: un somni compartit, un somni model d’acompanyament per qui el realitza, un somni compromès perquè transforma vides, un somni que obre noves fronteres… Aquell somni s’ha transformat en realitat i, per això, val la pena continuar somiant, per descobrir que també és “un somni per a tu”.

  • Un somni per a tu” que ens diu als educadors: “No amb cops (ni de sort ni de fortuna) sinó amb la mansuetud i la caritat”, com a mitjà per guanyar-se els amics. L’art de generar espais de família, on cadascú se sàpiga estimat, volgut, acceptat.
  • Fes-te humil, fort i robust”. Perquè els llops, transformats en bens, esdevinguin pastors del ramat i continuadors d’una missió. Estar amb ells serà una vocació, un art de viure.
  • Els somnis no mesuren el temps. El temps de Déu trenca fronteres i s’estén pel món “gràcies a la mestra que et donaré”. Un somni que es converteix en escola de vida i per a la vida.

Davant tenim un curs per somiar! No tinguis por del que et sembla que impedirà que el teu somni es compleixi. Tampoc et creguis que tu sol seràs capaç de fer-lo realitat. Ja t’ho dic jo: per la teva sola força, no te’n sortiràs. Per això cal recordar-nos que no estem sols. “Ella ho ha fet tot”, i no només ens acompanya, sinó que ens fa companys entre nosaltres i, en la pregària, ens encomana a qui sí que ho pot tot: Aquell que té més interès que ningú que siguem feliços, que ens dona ara mateix la vida. Aquell que té un somni per a tu.