L’alumnat de segon de batxillerat va poder conèixer les aplicacions de la física en una situació real, com és la creació d’un telescopi amb impressora 3D.


Fa uns dies, Roger Macías Quesada (exalumne de batxillerat tecnològic de la promoció 2015-2017) va tornar a l’escola per compartir una estona amb l’alumnat de segon de batxillerat. El curs passat va acabar el grau d’Enginyeria Aeroespacial (UPC) i va basar el seu treball de final de grau en el disseny i creació d’un telescopi amb impressora 3D. 

La xerrada tenia per objectiu veure l’aplicació de la física i altres disciplines com la tecnologia, a una situació real. En aquest cas el contingut s’ha emmarcat dins del camp gravitatori, que és un dels temes que s’estudien a física, a banda d’altres aplicacions com la relativitat o l’òptica.

El seu treball, 3D Printed Telescope: an Interesting Tool for Teaching Astronomy, Science and Technology, ha tingut molt reconeixement en l’àmbit universitari. Ha obtingut una Matrícula d’Honor, ha pogut participar a diversos congressos i ha fet xerrades divulgatives. Enhorabona Roger i ànims amb el màster!