Actualitat

4t d’ESO diu adéu

Els alumnes de 4t d’ESO ja han acabat el curs i protagonitzen un acte de comiat ple d’emocions i de pintura. Vols veure’n les fotos?


Clica per veure totes les fotos

Divendres passat, 14 de juny, els alumnes de 4t d’ESO van entrar a les aules de l’escola per última vegada. Venien per acomiadar-se d’almenys quatre anys de compartir i conviure plegats; quatre anys d’aprenentatge, no només de les matèries i competències curriculars, sinó, sobretot, d’aprenentatge de la vida. Per posar aquest punt i final d’una etapa, i d’inici d’una altra, 4tA, 4tB i 4tC van realitzar una tutoria grupal sobre les empremtes. Quines empremtes ha deixat i deixarà per sempre l’escola en mi? Quines empremtes deixo en l’escola? Podria ser que a molts companys no els torni a veure, si més no, amb la freqüència que hi ha hagut fins ara, per això, més que tristesa, domina en mi l’agraïment.

Després de compartir un esmorzar, gentilesa de l’AMPA, es va dur a terme a l’auditori l’acte de comiat. Cada grup va projectar el seu vídeo i tant l’Eva Aguiló, directora titular, com Marina Coll, Cap d’estudis, i tots els tutors, van tenir unes paraules per als alumnes. Com aquestes:

Estimats alumnes de 4t d’ESO,

Després d’un curs sencer amb vosaltres, hem pogut conèixer-vos una mica, vaja, molt.
Hem comprovat que alguns sou molt presumits, altres no tant, alguns esteu molt segurs de vosaltres mateixos i ja heu decidit què és la vida i què us pot donar; altres procureu passar desapercebuts. Alguns us mostreu molt amigables i altres més solitaris… però pràcticament tots, malgrat aquesta aparent seguretat i confiança, teniu por.

Teniu por de què us diran, teniu por de perdre els vostres amics, teniu por que us traeixin, teniu por de no estar a l’alçada, de decebre, teniu por d’estimar per si no sou correspostos, teniu por de triar per si us equivoqueu…
Al final acabeu tenint por de viure…

Els vostres tutors de 4t ho sabem, coneixem aquestes pors i us acompanyem perquè no us aturin. Les pors fan això, paralitzen. Avui, que és l’últim dia que estem tots junts tenim clar quin missatge us volem donar: NO TINGUEU POR.
No tingueu por perquè l’amor existeix.
No tingueu por perquè l’amistat es posa a prova amb la traïció, perquè els objectius que et poses en la vida es posen a prova amb la dificultat dels camins que t’hi condueixen, perquè la vida es posa a prova amb la mort. No tingueu por, perquè no esteu sols, i no cal que estigueu a l’alçada d’algú que no sou vosaltres.

No esteu sols. No us atureu i no tingueu por. Nosaltres us estimem tal i com sou, incondicionalment. I encara que us trobarem a faltar una mica, sabeu on trobar-nos.
Fins aviat

Petra Martín, Joan Oliva i Gemma Roig.

Els tutors de 4t

Després de llàgrimes i abraçades va arribar l’hora de la pintura, màxima expressió de les empremtes que ens deixem els uns als altres.

Fins sempre!