Aquesta setmana, finalitzen les VI Jornades professionals i Tecnològiques de l’FP, que han comptat amb 47 activitats diferents entre visites, xerrades i sortides tècniques. Aquí teniu l’últim recull.


Posem el punt i seguit, no punt i final, a les VI Jornades Professionals i Tecnològiques de l’FP perquè encara queda alguna activitat programada pel maig i, sobretot, perquè el curs que ve estem segurs que hi tornarem amb la VII edició.

Cada Jornada professinal i Tecnològica ens permeten d’establir ponts amb el món professional de cada un dels sectors en els quals els nostres alumnes d’FP s’estan formant. En total, han estat 47 activitats vinculades a més de trenta empreses o entitats que, o bé s’han prestat a venir, o bé ens han rebut a les seves instal·lacions o tallers.

Aquí teniu les últimes activitats que faltaven per publicar que han realitzat els alumnes de tots els cicles formatius:


El passat dijous 21 de març, els alumnes de 1r i 2n de Mecanització van visitar l’empresa AMES, fabricant internacional de components sinteritzats mecànics i hidràulics, peces d’acer inoxidable i magnètiques dolces, a més de ser un Centre de I+D.

va ser una visita molt complerta i personalitzada en la que van ser atesos per tècnics de l’empresa. Durant 3 hores, els nois van poder seguir tota la traçabilitat del procés de fabricació de peces per sinterització.

A partir de la compactació de pols metàl·lica i una posterior sinterització (cicle tèrmic), s’obté una peça metàl·lica amb una certa microporositat, d’elevada precisió dimensional. Moltes d’aquestes peces tenen el seu destí en la indústria automobilística.

En acabar fins i tot ens tenien preparat un refresc i galetes amb xocolata!

Alumnes de 1r i 2n de Mecanització a AMES

El 18 de març, els alumnes de 1r del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques van visitar l’empresa Com.led Il·luminació Arquitectural Escenogràfica S.L.

Alumnes de 1r d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques a Com.led

els alumnes de 1r del cicle formatiu de Grau Mitjà de Mecanització van realitzar una visita tècnica a l’empresa FOES de Sant Vicenç dels Horts per veure de prop els processos de fabricació especials per abrasió, rectificat i electroerosió.

Els alumnes de 1r de Mecanització a l’empresa FOES

El 14 de març, els alumnes de 2n del cicle formatiu de Grau Superior d‘Automatització i Robòtica Industrial van rebre la visita de Juan Olea, de l’empresa Schneider Electric, que els va oferir una xerrada taller sobre servomotors.

Xerrada taller sobre servomotors Schneider amb els alumnes de 2n d’Automatització i Robòtica Industrial

El 19 de març va ser un dia especial a l’escola. Va ser el Dia de la Tecnologia. Tots els alumnes de Grau Mitjà van preparar tallers, alguns relacionats entre si, per als alumnes més petits de la casa: els de 1r d’ESO.

Durant el matí, aquests alumnes van circular per grups per totes les instal·lacions d’FP, on els alumnes de tots els cicles formatius de grau mitjà tenien a punt per a ells diverses dinàmiques en les quals els alumne de l’ESO aprenien alguna habilitat pròpia de cicle.

Alumnes de 1r d’ESO a l’aula d’aerografia i vinils de la nau de Carrosseria
Alumnes de 1r d’ESO aprenent com funciona una placa fotovoltaica.
Alumnes de 1r d’ESO amb els de grau mitjà de Gestió Administrativa aprenent a fer una nòmina i una factura

El 4 d’abril, els alumnes de 1r i 2n del cicle formatiu de Grau Mitjà de Mecanització hem visitat l’empresa Iscar Iberica, a Cerdanyola del Vallès. Es tracta d’una empresa multinacional dedicada al disseny d’eines de tall i al suport d’aquestes eines. Dissenyen i fabriquen des d’eines de tornejar, tronzar, foradar, fresar fins als seus suports amb refrigeració a pressió incorporada a la punta de l’eina.

Uns dels seus objectius és la constant innovació de productes per al mecanitzat. Proveeixen sectors com el de l’automoció, l’aeronàutica, els molins eòlics i el sector del motlles, entre altres. Ha estat una visita molt formativa a nivell tècnic i que els ha apropat al seu futur entorn laboral.

Alumnes de 1r i 2n de Grau Mitjà de Mecanització a l’empresa ISCAR

L’1 d’abril, els alumnes de 2n del cicle formatiu de Grau Superior d’Automatització i Robòtica Industrial van anar a l’EUSS (Escola Universitària Salesiana de Sarrià) a realitzar-hi una sessió de pràctiques. I també per conèixer de prop el que és el món universitari.

Han pogut realitzar pràctiques amb PLC’s d’ABB i també pràctiques d’Ubuntu i de ROS, sistema operatiu creat per l’àrea de robòtica. També han pogut fer un exemple de com controlar un dron o un robot amb aquest sistema.

Alumnes de 2n del grau superior d’Automatització i Robòtica Industrial a l’EUSS

I avui, 12 d’abril, els alumnes de 1r del cicle formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa han visitat el Parlament de Catalunya per conèixer com funciona un organisme administratiu públic.

Alumnes de 1r de Gestió Administrativa al Parlament de Catalunya

30 d’abril de 2019

Dilluns 29 d’abril a la tarda, el grup de primer del cicle formatiu d’Administració i finances va assistir a l’audiència pública i al ple que es va celebrar a les 18,00h a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

Els alumnes no havien participat mai en una audiència i van quedar sorpresos pel fet que els ciutadans poguessin adreçar-se directament als seus representants polítics explicant les seves queixes o demandes. A continuació, en el ple, vam poder veure el procediment administratiu que segueix l’alcaldia per donar compte de les decisions preses sobre contractacions i com s’aprovaven diverses ordenances.

Els alumnes de 1r de Grau Superior a l’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

El 9 d’abril, els alumnes de 2n del cicle formatiu de Grau Superior d’Administració i Finances van visitar el centre logístic d’Amazon al Prat de Llobregat.

Aquest any la nostra escola ha signat un conveni marc amb Amazon perquè estan molt interessats en acollir alumnes nostres per a realitzar les pràctiques duals. Això ens ha donat l’oportunitat de realitzar aquesta visita de 80 minuts, en la qual van mostrar-nos els departaments de logística d’aquesta multinacional Nordamericana.

Ens van ensenyar des del procés de rebuda de les mercaderies i el seu emmagatzematge fins a la realització de les comandes quan els clients fan un clic al botó “Comprar” de la seva web.

Administració i Finances a AMAZON