Actualitat

Salesians Sant Vicenç dels Horts convidats a la Conferència conjunta del Parlament Europeu i de la Comissió Europea sobre la mobilitat dels aprenents a Europa

El passat 21 i 22 de març, Jordi Piró, responsable del departament Escola-Empresa, i Gerard La Mata, exalumne d’Automatització i Robòtica Industrial, van assistir a la Joint European Parliament and European Commission Conference on Mobility of Apprentices in Europe a Brussel·les


Gerard La Mata al Joint European Parliament and European Commission Conference on Mobility of Apprentices in Europe

El passat 21 i 22 de Març de 2019 en Jordi Piró, responsable del Departament d’Escola-Empresa, i en Gerard La Mata, un dels 5 alumnes del cicle formatiu de grau superior d’Automatització i Robòtica Industrial que van participar al projecte moVET.europe – Mobility for VET-Learners in Europe, van ser invitats pel Parlament Europeu i per la Comissió Europea a Brussel·les per a participar a la conferència “Mobility of Apprentices in Europe: a contribution to youth employment and competitiveness of businesses“.

Jordi Piró al Joint European Parliament and European Commission Conference on Mobility of Apprentices in Europe
Escolta l’entrevista a Jordi Piró a Salesians Ràdio

Com podeu escoltar en l’entrevista que Jordi Piró ha concedit a Salesians Ràdio, la presència de l’escola en aquesta conferència es deu al fet d’haver format part del projecte moVET.europe, un programa pilot del futur Erasmus Pro.

Aquesta nova modalitat de beques Erasmus s’adapta millor a les necessitats dels centres d’ensenyament i de les empreses en la mesura que no interfereixen en la formació de l’estudiant, perquè aquest ja està graduat, i tenen una durabilitat de sis mesos, temps necessari per a les empreses de formar i testejar al treballador becat.

En la Conferència, doncs, la EAFA (European Alliance for Apprentices) ha volgut escoltar el parer de la nostra escola per haver participat en aquest projecte pilot sobre mobilitats de postgraduats amb la voluntat de recollir els pros i contres observats durant l’experiència, tant per les institucions educatives com les empreses i els alumnes participants, a fi de dissenyar els nous programes de mobilitats per al període 2020-2027 i argumentar-ne el pressupost que s’hi hauria de destinar.

Ha estat un gran honor que la Unió Europea ens hagi tingut en compte i esperem que les nostres propostes es materialitzin en els nous programes de mobilitat.

Jordi Piró amb Ángel Gudiña, secretari executiu a Don Bosco International