Actualitat

BAT – Els nostres científics-tecnològics participen al “Fem Química” de la Universitat de Barcelona

El passat dimarts 12 de gener, 40 alumnes de primer i segon de Batxillerat científico-tecnològic van poder gaudir d’una tarda als laboratoris de Química General de la Facultat de Química de la UB.

De la mà dels professors de la facultat, van ser prop de quatre hores de pràctiques en les que es podia apreciar l’aplicació de la Química al món real. Distribuïts en quatre racons dels dos laboratoris de Química General de la Facultat, el alumnes van poder analitzar diferents tipus d’aigües i veure els diferents tractaments fisico-químics que s’empren per fer-la apta per al consum humà. En un altre racó del laboratori es van apropar al món del fred i dels refrigerants, comprovant les propietats del gel, com de la neu carbònica i del nitrogen líquid així com el comportament de la matèria quan la temperatura disminueix. També van treballar sobre els mètodes d’identificació i purificació de substàncies tan importants com són els principis actius de diferents medicament. Fins i tot van fer de químics forenses identificant mostres de sang per luminescència!

FEM QUIMICA

Aquestes pràctiques són un complement dels continguts que es treballen a la matèria de Química, tant de primer com de segon de Batxillerat, però no substitueixen les que ja es fa al laboratori de l’escola.

Una bona experiència tant per als alumnes com per als professor que els hem acompanyat, que ens hem pogut apropar a la Química des de la vessant aplicada i pràctica. Esperem poder tornar a gaudir aviat de l’experiència!