Durant els dies 15, 16 i 17 de novembre, el grup de 3r d’ESO va marxar de convivències a La Granja.

Tots tenim pors. Des de l’infant que s’ha d’enfrontar al primer dia d’escola, fins a la persona adulta que, amb més de vint anys d’experiència, ha de començar a treballar en una nova empresa. La clau està en saber gestionar aquestes pors, coneixent-les i afrontant-les d’una manera sana.

És per això que ja fa uns anys que l’alumnat de 3r d’ESO marxa de convivències a La Granja, una casa de colònies amb un pla de treball que té com a fil conductor les emocions i l’autoconeixement. Durant els dies 15, 16 i 17 de novembre, el grup de 3r d’ESO va participar en el programa “Em cuido per poder-te cuidar”, dirigit per l’equip professional de La Granja. Aquest és un pla de treball molt introspectiu, que ajuda als nois i noies a reconèixer les seves emocions i gestionar-les. Aquest programa completa una de les unitats del Projecte COR, basada en la coneixença de les pors.

Com podreu veure a les fotografies, un dels grans protagonistes de les convivències va ser un cavall. L’alumnat va poder treballar l’autoestima i la importància de les autocures a través del contacte amb el cavall. I els va encantar!

Però no tot s’ha centrat en l’autoconeixement! L’altre eix de treball del programa ha estat la relació amb els altres. Al llarg del període de convivències, l’alumnat també ha realitzat dinàmiques per treballar l’empatia, l’escolta als altres i la cohesió. Una de les activitats més celebrades pels nois i noies del grup va ser la del bosc d’aventura. Un recorregut que van haver de fer per parelles, però amb els ulls tancats. La confiança ho era tot en aquesta activitat. Missions, reptes en equip, escalada… aquestes i moltes més foren les activitats que van realitzar els nostres nois i noies per  conèixer-se millor a ells mateixos i als seus companys i companyes.

Ara ja ho sabeu, si voleu superar les vostres pors, primer caldrà que les treballeu! Sempre amb cura i amb molta paciència.