L’alumnat de 2n d’ESO passa els dos darrers dies d’octubre a la casa de colònies Puig de Balenyà (Osona), per realitzar-hi unes convivències tutorials. Vols veure’n les fotos?

Sortir de l’entorn escolar i de les aules és absolutament necessari. Molt sovint, en les sortides, es descobreixen detalls que en el dia a dia passen desapercebuts. Les dues tutores Natàlia i Gemma, i el tutor Joan de 2n d’ESO, juntament amb l’educadora Encarna del SIEI, ho han descobert aquests dos intensos darrers dies d’octubre a Puig de Balenyà (Osona).

El primer dia, van posar a prova la força de voluntat i la resistència mental del grup. Com? Pujant al Roc Gros. No hi ha com emprendre una sortida amb algun moment de dificultat en el camí per veure com reaccionen els nois i noies. Les tutores i tutor de seguida van descobrir qui necessitava ànims, qui era millor que no pugés, qui es mostrava motivat en el medi natural… Es podria dir que el repte principal del primer dia va ser el de la confiança: no cal saber tots els detalls del que passarà per caminar. Un aprenentatge per a la vida.

La tarda la van protagonitzar jocs relacionats amb cordes i una dinàmica sobre nusos i cordills. Després de sopar, un Cluedo de Haloween! I a dormir. Tot i que ja sabem que a dormir, en alguns casos, és un dir.

L’endemà ja es notava que alguns haurien volgut estar-se alguna hore més al llit, però això no va aturar als nois i noies a l’hora d’afrontar les activitats que els monitors de la casa els havien preparat: Els jocs de la fam!!!!

Després d’un deliciós dinar i una estona de temps lliure, va arribar l’hora de marxar. A l’autocar, qui més qui menys tancava els ulls i mirava de recuperar alguna estona de son. Però ben segur que, conscientment o inconscientment, tothom tornava havent escurçat les distàncies entre uns i altres, havent compartit experiències que segur que recordarem molts anys