Un grup d’alumnes del Grau Superior d’Automatització i Robòtica ha presentat un projecte tecnològic al Premi Nacional Don Bosco organitzat per Salesians Saragossa. Us expliquem quines funcionalitats té el robot que han programat i l’experiència que han viscut aquestes darrers mesos. Enhorabona nois, molt bona feina!
Els alumnes Antonio Molina, Adrián Lorca i Ignacio Mora del Grau Superior d’Automatització i Robòtica es van presentar a la 36ª edició del Premi Nacional Don Bosco 2023 amb el seu projecte “Self Pharma Automate” que han estat dissenyant, programant i construint peça a peça durant els darrers mesos. El passat dimarts 14 de març van viatjar a Saragossa per tal de muntar i preparar el robot per a l’exposició que començaria al dia següent. Amb els nervis a flor de pell van poder presentar, davant el jurat i el públic, el seu projecte. Fins i tot els van entrevistar per sortir a la TV al programa Aragón Noticias! En conjunt ha estat una experiència molt gratificant i profitosa tant pels alumnes com pel professorat que els ha acompanyat.
 
 
Us expliquem en què consisteix el projecte “Self Pharma Automate”. Pensant en clau de futur i les necessitats socials, el grup volia atendre les necessitats que tenen els centres residencials de persones grans per tal de distribuir, organitzar i dosificar la medicació dels seus pacients. L’objectiu del robot és el de monitoritzar les dosis de medicació i preparar-les per als pacients tenint en compte els seus historials i necessitats mèdiques. Gràcies a aquest sistema, els treballadors de la residència podrien invertir el temps que utilitzaven en preparar els medicaments en dur a terme altres tasques. Ells mateixos, a través de la tecnologia 3D, han construït el mecanisme giratori, els sistemes per obrir i tancar els recipients amb els medicaments i les peces del circuit. Han realitzat tot el muntatge físic del robot, coordinat els seus moviments i, a més, han programat el sistema d’emmagatzematge i base de dades.
Com podeu comprovar, es tracta d’un projecte molt complet i innovador fruit de la motivació i ganes dels alumnes que ha permès que puguin dur el seu aprenentatge un pas més enllà.
El Premi Nacional Don Bosco és un certamen organitzat pel Centre Salesià Nuestra Señora del Pilar de Saragossa. Té per objectiu fomentar la creativitat, la investigació i la innovació entre els joves. Consta de quatre categories: Ciències, Ciències de la Salut i Ciències Socials i Jurídiques, Tecnologies de la Informació i la Comunicació i Tecnologies Industrials. Aquest concurs és una molt bona oportunitat per a l’alumnat de l’escola per aplicar, a través d’un projecte, tot allò que aprenen a les aules i estimular les seves inquietuds per tal que puguin dur a terme grans projectes com aquest.
 
Enhorabona nois, heu fet una molt bona feina!