L’alumnat de primer i segon de Batxillerat científico-tecnològic ha pogut gaudir d’una tarda d’experiments als laboratoris de Química de la Universitat de Barcelona.

El passat 12 de gener, els i les alumnes de les classes de batxillerat científico-tecnològic van participar d’una tarda d’experiments i química als laboratoris de Química General de la Facultat de Química de la UB. “Fem Química al Laboratori” és una activitat que ofereix la Universitat de Barcelona per a futurs estudiants i l’alumnat que està cursant batxillerat, per tal de complementar la seva formació d’una manera pràctica i didàctica. Enguany, l’escola ha tingut la sort de ser seleccionada per a participar-hi.

La Universitat posa a l’abast dels grups alguns dels recursos amb els que compta la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona i es fan pràctiques relacionades amb diferents camps d’aquesta matèria. Es tracta de poder experimentar la química al laboratori i dur un pas més enllà els conceptes apresos a l’aula, apropar-s’hi des d’una vessant aplicada i pràctica. 

Després de la benvinguda, els alumnes es repartien en grups reduïts, cadascun tutelat per un professor de la Facultat. Al llarg de la tarda van poder realitzar un total de quatre pràctiques: “El racó del fred”, “Identifiquem analgèsics”, “Il·lumina l’escena del crim” i una a triar entre “Reaccions a petita escala” i “Més clar que l’aigua”. Es van fer experiments amb nitrogen líquid i neu carbònica per observar els canvis de la matèria, cromatografies per identificar els principis actius d’alguns analgèsics o, fins i tot, pràctiques relacionades amb la química forense. 

Aquestes pràctiques són un afegit als continguts que es treballen a la matèria de Química, tant de primer com de segon de Batxillerat. Ha estat una experiència molt enriquidora tant per als alumnes com per als professors que els han acompanyat. Esperem poder-hi tornar a les properes edicions!