El passat 19 de gener, els estudiants de 1r i 2n de batxillerat han pogut gaudir de l’obra Uppgivenhet al Teatre Nacional de Catalunya. Teatre en estat pur: en viu i en directe!

 

Tornar al teatre era un d’aquells temes pendents d’ençà que la pandèmia va limitar aforaments i va fer necessari guardar distàncies i prendre precaucions. A més, tot i que a batxillerat havíem fet l’experiència de rebre bones companyies de teatre al nostre auditori, mai no és el mateix que anar al TNC, al Lliure, al Tívoli, al Condal, a l’Apolo, al Romea, al Victòria, al Poliorama, al Borràs, al Goya o a la Villarroel, per dir-ne només alguns.

Per això, enguany, aprofitant les promocions per a estudiants, hem volgut trepitjar teatres professionals amb actors i actrius de primera línia. La primera que vam anar a veure va ser Uppgivenhet, a la sala tallers del TNC. Una obra de Daniel J. Meyer, dirigida per Montse Rodríguez Clusella, i interpretada per Quim Àvila, Biel Castaño, Pau Escobar i Diana Gómez.

Uppgivenhet és una obra sobre l’acollida de la diferència. Planteja preguntes sobre la identitat, la integració, el rebuig, l’amor, la joventut… en definitiva l’esperança i la preservació de la innocència. Paral·lelament amb això, toca la qüestió de la burocràcia, els límits del sistema d’acollida d’estrangers, de l’abisme entre els qui volen ajudar i els ajudats. Diu l’autor «Viure és no perdre l’esperança. Hem de lluitar cada dia per fer un món millor». I la música hi juga un paper fonamental.

A la sortida, l’alumnat es mostrava sorprès i alhora emocionats. Alguns hi han anat ben poques vegades a un teatre com aquest a veure-hi una obra d’aquest nivell. Esperem que sigui una experiència a repetir!