Amb les activitats especials de Nadal, la botiga solidària, les diverses campanyes i sortides, l’alumnat de Salesians Sant Vicenç dels Horts arriba a les vacances de Nadal. Us expliquem algunes d’aquestes activitats aquí.

Cantada de Nadales dels de 2n d’ESO a l’Escola Iris

Ja fa olor de Nadal i tots els grups de l’escola es preparen per menjar torrons, les trobades amb la família i els amics i, per suposat les esperades vacances. Aquestes festes arriben després d’un primer trimestre una mica més llarg que d’altres anys.  Abans, però, hem tingut l’oportunitat de culminar aquesta setmana amb un munt d’activitats, campanyes i celebracions. Us en fem cinc cèntims perquè no se us escapi cap detall de l’activitat frenètica que hem viscut a l’escola aquests darrers dies.

A 1r i 2n d’ESO han estat preparant nadales per cantar a l’Escola Iris i també per als avis de la residència Sophos i han fe acivitats i reflexions emmarcades dins el Projecte COR de Creixement Personal. A 3r d’ESO han fet experiència dels ancoratges i han celebrat un darrer dia especial del trimestre. A 4t han vist completada la seva campanya de les Polseres Candela, que van estar-se venent a la botiga solidària al hall de l’auditori tota la setmana passada, juntament amb altres productes de la Fundació Iris. Des de ja fa alguns cursos, l’escola col·labora amb l’Associació Polseres Candela que té com objectiu recaptar fons per a la investigació del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Durant uns dies de novembre, els i les alumnes de 4t d’ESO van realitzar uns tallers de confecció d’aquestes polseres que han acabat venent aquestes darreres setmanes.

A Batxillerat han dut a terme activitats especials com una sortida al cinema Renoir-Floridablanca, a Barcelona, per veure la pel·lícula Armaggedon Time en versió original. Una tradició més que hem pogut reprendre després de la pandèmia. Els grups de Grau Superior han fet activitats i dinàmiques contra els abusos en qualsevol de les seves manifestacions. 

Per a la campanya de Nadal d’enguany, els alumnes de Formació Professional han col·laborat de nou amb la Fundació Iris. Durant les hores d’esbarjo de la setmana passada van poder gestionar una petita botiga ubicada al hall de l’auditori, on venien els productes elaborats pels usuaris i usuàries de la Fundació Iris, a qui destinaran els beneficis d’aquestes vendes. Aquesta iniciativa, que ja és una tradició, ha estat coordinada un any més per l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Activitats Comercials i ha estat tot un èxit! Per acabar-ho d’arrodonir, algunes de les persones usuàries del taller de la Fundació van aprofitar per fer una visita a l’escola que va acabar amb una dinàmica de coneixença i un bon pica-pica.
Per preparar la campanya, els grups d’FP van tenir l’oportunitat de visitar les instal·lacions de la Fundació durant el mes de novembre. Van conèixer l’entitat, les persones que la integren i els productes que vendrien a les hores del pati.

Arribem al final d’aquest primer trimestre contents amb el camí fet fins ara, segurament que hi ha coses a revisar i millorar i hem de continuar treballant per aconseguir-ho, però hem d’estar satisfets i agraïts. L’alumnat, les famílies, el professorat i el personal d’administració i serveis plegats anem fent passes per aconseguir allò que volem i que ens uneix, el treball per al creixement acadèmic, personal i espiritual dels nostres joves.

Certament, el lema d’aquest curs “Obrim camins” pren tot el sentit si mirem què hem fet fins ara i el que ens queda per fer: obrir camins cap al creixement, l’aprenentatge, la solidaritat, l’acompanyament, la inclusió, la innovació pedagògica, el futur… Així doncs, acabem el trimestre contents amb aquest camí compartit fins ara i il·lusionats pel que ens ve per davant, agraint el vostre suport, sense el qual hagués estat impossible.

Us desitgem un molt bon Nadal i us fem arribar la nostra felicitació BON NADAL!