Un any més Salesians Sant Vicenç dels Horts acull la Jornada #FPempresa. En aquesta 5a edició Miquel Camps (adjunt a Presidència de PIMEC), Francesc Delis i Emma Moreno (Centre de Formació Pràctica) i Estela Díez (grup Bon Preu), han estat els convidats per explicar les seves experiències en la col·laboració entre empreses, administració i centres d’FP.

El passat dijous 20 d’octubre es va celebrar la Jornada de portes obertes #FPempresa de Sant Vicenç dels Horts a l’auditori de l’escola. L’organitza anualment l’Ajuntament de manera conjunta amb la Unió de Botiguers, la Unió d’Empreses i els dos centres de Formació Professional del municipi. Aquesta 5a edició de la jornada té com a finalitat apropar el món empresarial i l’educatiu, fer xarxa i establir complicitats que permetin donar resposta a les necessitats que uns i altres detectem. 

Van encetar la jornada els directors dels dos instituts d’FP de Sant Vicenç dels Horts, el Sr. Xavier Tresserra de l’INS Gabriela Mistral i Marina Coll de Salesians. Ambdós van posar l’accent en la importància que té per a les escoles professionals poder oferir a l’alumnat una formació que els qualifiqui, els doni experiència laboral i, sobretot, que respongui a les necessitats del territori.

Tot seguit va intervenir Miquel Camps, adjunt a Presidència de PIMEC. Remarcava la importància del fet que aquesta iniciativa, que en un inici semblava impossible, hagi arribat a la seva 5a edició malgrat la pandèmia. És d’una gran importància pel teixit empresarial del municipi que hi hagi una relació estreta entre els centres d’FP i les empreses.

A continuació va ser el torn de Francesc Delis, director de l’Institut Lacetània de Manresa, i Emma Moreno, del Centre de Formació Pràctica, que van compartir el model de formació pràctica i professionalitzadora dels seus centres. Tot seguit va intervenir Estela Díez, cap de servei de desenvolupament de personal del grup Bon Preu, per explicar l’experiència de l’entitat amb l’alumnat de pràctiques. Durant les seves ponències van remarcar la importància d’estar tots alineats -escoles, empreses i administració-,  i de crear oportunitats per als joves de Formació Professional, així com estar en l’àmbit formatiu per part de les escoles. 

Seguidament, va ser el moment de reconèixer a les empreses Suara Cooperativa, Associació Benestar i Desenvolupament, Ciments Molins i Obres i Serveis Roig el seu compromís amb l’educació i amb el teixit social del municipi. Un compromís, en definitiva, amb el futur. 

Per acabar, Patricia Higueras (regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts), Lourdes Borrell (consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat) i Xavier Gómez (regidor de promoció i foment de l’ocupació de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i exalumne de Salesians) van adreçar unes paraules als assistents de l’acte. Coincidien a destacar el valor estratègic que té la Formació Professional i el fet d’obrir les portes dels centres a les empreses. També es va posar l’accent a la necessitat de convidar més dones i noies a formar part de l’FP i transformar-la.