Des d’avui, dilluns 18 de gener, Faustí Gutiérrez, salesià, ja descansa en Déu Pare al costat de Don Bosco i Maria Auxiliadora. La seva història ha estat lligada fins al final a la història de la casa de Sant Vicenç dels Horts, tant a la parròquia de Sant Antoni com a l’escola.


La comunitat educativa de Salesians Sant Vicenç dels Horts volem expressar el nostre condol a la comunitat salesiana de Sant Boi de Llobregat per la mort, dilluns 18 de gener a les 11h, del seu germà salesià sacerdot Faustí Gutiérrez (74 anys), rector de la parròquia de Sant Antoni de Pàduai membre també de la nostra comunitat educativa.  

En Faustí portava força dies, d’aquestes festes de Nadal, ingressat al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat a causa de la Covid-19 i ara ja descansa en el Pare. Era un home serè i afable, proper i treballador. Salesià apassionat per la Paraula de Déu i de sentida dimensió eclesial. Com a rector de la parròquia sempre ha estat disponible per atendre qualsevol necessitat pastoral de la nostra escola, tant del professorat com dels alumnes. Formava part del nostre equip de pastoral i ens acompanyava en les nostres reflexions i inquietuds. Es feia present en els actes col·lectius del claustre encoratjant-nos en la nostra missió i tasca educativa. Sabíem que podíem disposar en qualsevol moment de l’església, dels espais parroquials i de l’ermita de Sant Antoni per a poder fer les nostres activitats tutorials i pastorals, ja que gustosament ens cedia les claus.  

En Faustí ha passat molts anys de la seva vida aquí a Sant Vicenç i per això la seva petjada i memòria és viva en molts de nosaltres, tant en el professorat d’avui com el d’altres temps; també en la memòria de les famílies tant d’alumnes com d’exalumnes. L’ordenació sacerdotal d’en Faustí va ser, precisament, aquí, a Sant Vicenç, el 12 de juny de 1977, on va romandre fins al 1984. Després d’un temps a la comunitat de Monzón, va tornar durant el període 1990–1996. Més tard, durant el 2001 i el 2014 va ser l’administrador general dels Salesians de Catalunya. I des de 2015 era el rector de la parròquia de Sant Antoni de Pàdua a Sant Vicenç.  

Com a comunitat educativa estem profundament afectats per la seva pèrdua, per això, a consergeria, hem posat a disposició un senzill llibre de recordatoris i dedicatòries on qui vulgui pot escriure i expressar el seu afecte envers ell, i que farem arribar a la comunitat salesiana i als seus familiars. També us volem informar que en la missa de diumenge 24 de gener a les 11h a la parròquia de Sant Antoni de Sant Vicenç dels Horts se li tindrà un record especial (amb aforament limitat).

La mort d’en Faustí ens fa recordar i compartir el dolor per tantes altres persones de la nostra comunitat educativa (alumnes, professorat, membres del personal de servei i famílies) que en aquest gairebé un any ja de pandèmia, han perdut a éssers estimats. Persones meravelloses que Déu ha posat en el nostre camí i que ara ja ens esperen en la Seva presència.

Mentrestant, ens acompanyem i compartim el dolor i volem acompanyar-vos i donar-vos suport posant-nos a la vostra disposició per a atendre a qui ho necessiti tot oferint el nostre servei d’acompanyament psicopedagògic i/o d’atenció pastoral. Podeu comptar amb nosaltres pel que calgui.  

Que Déu beneeixi i abraci al Faustí i a tots els qui ens han deixat. Es fa difícil caminar sense ells, però tenim la convicció que continuen estant i caminant amb nosaltres sense que els puguem percebre i, des del Cel, ens donaran un cop de mà fins que arribi el dia que ens tornem a trobar. 

Ens acomiadem amb el Salm 61 de la Bíblia, una poesia composta per algú que pressentia la seva mort imminent. Amb aquest salm empatitzem amb els seus sentiments i connectem amb tots els éssers estimats que ens han deixat.  

Escolta el meu clam, Déu meu, estigues atent a la meva súplica.
Des de la terra t’invoco; el meu cor defalleix.

Porta’m dalt la roca inaccessible, Tu que ets el meu refugi.
Que pugui estar-me a casa teva, que m’empari l’ombra de les teves ales.

Tu, Déu meu, has escoltat els meus precs,
has concedit l’heretat als qui veneren el teu nom.
Afegeix nous dies a la meva vida; uns dies que no s’acabin
que els meus anys s’allarguin segles i més segles.

Que estigui per sempre a la teva presència, Senyor, i em guardi el teu amor fidel.
Llavors cantaré el teu nom per sempre, compliré cada dia el que t’havia promès.