Dimarts 21 de maig, els nois i noies de 1r d’ESO van visitar la ciutadella ibèrica de Calafell on, a més de conèixer la història preromana del nostre país, van realitzar diversos tallers didàctics per ficar-se en la pell d’aquells nostres avantpassats.


S’acaba el curs, però l’activitat a l’escola segueix sent frenètica. A 1r d’ESO, per exemple, en el marc de la matèria de Ciències Socials, van realitzar dimarts una visita cultural a la ciutadella ibèrica de Calafell.

En aquesta sortida, han pogut passejar-se pel jaciment d’una antiga ciutat emmurallada on dos mil cinc-cents anys enrere hi vivien ibers. Es tracta d’una ciutadella, és a dir, una població fortificada, que s’ha adaptat i en part reconstruït per poder ajudar als visitants a ficar-se en la pell d’aquests nostres avantpassats: saber com vivien, a què es dedicaven, com es protegien dels enemics, com s’alimentaven, com es vestien, com escrivien, com construïen les seves cases… tot.

L’aprenentatge in-situ torna la història interessant i fa que allò que els alumnes coneixen sigui més significatiu per a ells, ja que no són sols conceptes, sinó experiència. A la ciutadella ibèrica de Calafell els alumnes de 1r d’ESO han realitzat diversos tallers conduïts per guies experts: han teixit, han molt blat, s’han vestit com a soldats ibers, han fet d’arqueòlegs, en definitiva, han realitzat un viatge al passat.