Jason Neil és el nostre nou auxiliar de conversa. Aquest curs està entrant a les aules i fent grups de speaking amb els alumnes més avançants. Voleu escoltar l'entrevista que li han fet uns alumnes de 4t d'ESO?

Ja va sent tradicional l'entrevista que publiquem cada curs amb el nostre auxiliar de conversa. Enguany, però, tenint en compte que l'entrevista és un gènere periodístic que moltes vegades reprodueix una conversa i que precisament en Jason, el nostre nou auxiliar de conversa, ha vingut per parlar amb els alumnes, hem aprofitat l'ocasió per donar la veu al Víctor, la Mar, l'Alejandro, l'Àlex, la Paula i l'Enric de 4t d'ESO en el primer programa de Salesians Radio

Vols escoltar-lo? Aquí el tens:

 

Si no acabes d'entrendre l'entrevista, aquí te la traduïm:


Bon dia Jason!  Hem preparat algunes preguntes per saber més de tu i de la teva vida. Què et sembla?

Sona genial!

D'on ets?

Del Regne Unit, d'un poble anomenat Basingstoke.

Què has estudiat?

He estudiat Cinema, Multimèdia i Anglès als A-level (exàmens de selectivitat), i a la universitat vaig estudiar Música.

Quins hobbies tens?

Hobbies? La música, tot el que tingui a veure amb la música. Alguns esports, particularment el futbol, arts marcials (algunes en concret)… l'exercici físic en generar.

Havies treballat mai abans en una escola o institut?

Sí. Des que vaig acabar la universitat el 2009 he treballat en escoles i instituts. Des d'aleshores he estat en 4 centres educatius diferents.

Com vas tenir notícia del programa d'auxiliars de conversa d'Escoles Cristianes de Catalunya?

Ho vaig trobar a Internet quan estava buscant feina a l’estiu. El que vaig veure per internet sobre aquesta escola era molt atractiu i per això vaig fer la sol·licitud i estic molt agraït que hagi pogut treballar-hi

Per què vas decidir apuntar-t'hi

Pel repte. Per fer un canvi, hi estava interessat. Era semblant a coses que havia fet abans però no en un país diferent. Així que sí, ho vaig trobar un bon repte que vaig pensar que em permetria sortir una mica de la meva zona de confort, i espero que tot vagi perfecte.

Quines eren les teves metes i objectius quan vas decidir de venir aquí?

Els meus objectius serien aprendre la llengua, adoptar la cultura, aprendre i ensenyar en general, és a dir, que el que dono miro de rebre-ho i si hi ha sort, tothom content.

Com et sens vivint a Barcelona, estàs còmode?

Molt còmode! És una ciutat encantadora, no hi havia estat mai abans. Des del primer moment que vaig arribar, a finals de setembre, em va agradar molt, la gent és genial, és molt multicultural i sí, és realment un pacífic, agradable, commovedor i harmoniós indret.

Trobes a faltar algú? Potser els teus amics o família?

Eemm sí! Trobo a faltar els meus amics i la família, una mica, és cert. Però he viscut fora de casa els últims 11 anys, hi estic acostumat. Només els veig cada tres o quatre mesos, no és exactament el mateix però sí, es troben a faltar.   

Com va la relació amb els alumnes?

Amb els alumnes bé, són molt macos, molt agradables, un grup molt maco. Són molt educats, parlen molt, però l'actitud és molt bona comparada amb la dels estudiants del Regne Unit. Crec que tot anirà bé amb el temps.

Has tingut una calorosa benvinguda?

I tant. He tingut una bona rebuda, amb tothom qui he parlat molt bé i, no he tingut cap dificultat amb res ni ningú. Molt agraït de com se m'ha rebut.

Has estudiat castellà o català? T'agradaria?

Sí, de moment estic estudiant castellà. N'he fet 8 classes. Acabo de començar, això és tot el castellà que he fet aquest últim mes. En això estic, però com més n'aprenc més en vull aprendre. És divertit i tot un repte!

Ha estat difícil per tu adaptar-te a la teva nova vida?

Una mica perquè culturalment és molt diferent, la manera com la gent fa les coses aquí és molt diferent de com les fa la gent al Regne Unit. Prefereixo com les fan aquí, crec que es viu millor, la filosofia, la manera de ser .M'hi estic adaptant a poc a poc, crec que m'he adaptat molt aquests darrers dos, tres mesos. I estic molt feliç i satisfet de la forma en què m'estic adaptant.

Tens alguna anècdota que ens vulguis explicar?

Aquest matí, per exemple, m'he equivocat de tren. Ha estat una experiència molt divertida. M'acabo de mudar de casa altra vegada i bé, com qualsevol altre dia he pujat al mateix tren, al que jo em pensava que era el mateix tren de sempre, però per alguna raó la línia que va a Montserrat (la que he agafat) algunes vegades s’atura a la parada de l’escola i altres no .De manera que m'he esperat assegut al tren, enmig del no-res, entre dues estacions, gairebé mitja hora.

Quins plans tens de cara al futur?

Vull quedar-me a Barcelona, si no definitivament a Espanya, de cara als propers 3 o 4 anys, fent, si hi ha sort, el que ara estic fent, o sigui aprenent i ensenyant, que és el que vull fer. Si puc fer això ja soc feliç.

Vols seguir, doncs, vivint aquí quan s'acabi el curs?

Sí. Definitivament, aquest és el meu pla. Aniré a casa meva a l'estiu, estalviaré i miraré de tornar per quedar-me aquí uns anys més, si tot va bé a Barcelona, si no definitivament a Espanya

Hi ha moltes diferències entre el teu país i Barcelona?

Sí hi ha moltes diferències, ja he comentat la seva multiculturalitat, hi ha moltes diferències, hi molts tipus de gent diferent, de religions, de fes, però tothom sembla estar més unit, i per tant en un ambient més pacífic; tot i les diferències, la gent és molt sociable; és una gran diferència també. I això m’ agrada molt perquè soc una persona molt sociable. No és com al Regne Unit on no són tant amables i sociables. No és que allà siguin antisocials, allà cadascú té cura de si mateix, aquí tothom és més acollidor, i ho prefereixo molt més.

Quin consell ens donaries que ens ajudi a escollir els estudis que volem?

Proveu coses, experimenteu. Mireu què us agradaria fer i què no us agradaria fer. No importa com de gros o petit sembli, al capdavall ho heu d'intentar, dia a dia, la perseverança, la preparació suposa una gran diferència. Has de seguir fent el que vols fer, fins i tot si implica fer més passos endavant. Allò que vulguis estudiar, fes-ho!

Gràcies per la teva col·laboració. Estem encantats de tenir un auxiliar de conversa aquí amb nosaltres com tu. Moltes gràcies i bona sort!

Gràcies a vosaltres!