Enguany, el lema que ens acompanyarà durant tot el curs és “SOM FUTUR“. Una crida a mirar endavant, amb esperança, compromesos en l’Amor amb què Déu ens estima i estima el món.

La celebració del bicentenari del somni dels 9 anys que commemoràvem el curs passat amb el lema “Un somni per a tu”, ens impulsa a mirar el futur amb Esperança, comprometent-nos a acollir i edificar el Regne de Déu al nostre món. És l’hora “d’engrandir el nosaltres per obrir horitzons d’humanitat. Convençuts que Déu estima el món, aquest curs volem aprendre a conviure, compartir i agrair aquest Amor que omple d’Esperança el nostre futur.

Com ho farem?

Per aprendre a conviure, compartir i agrair aquest Amor de Déu partirem de la creu, el cor i desig d’un món nou.

 

CONVIVINT

La creu, que suma i multiplica; que, com a punt de trobada, és capaç de congregar en la diversitat, de treure’ns de la nostra autoreferencialitat (consciència social, ecologia integral) i de fer-nos germans de tothom (fraternitat universal). Per això volem sortir a les perifèries (geogràfiques i existencials) com a Església en sortida que busca el compromís per l’Evangeli a través del primer anunci, la justícia social i la convivència fraterna en un món plural (dimensió social i comunitària). Una aposta per a l’ecologia integral.

  • Promoció de la fraternitat humana i universal: que comença pel respecte a un mateix, continua amb el seu entorn i arriba a tota la societat.
  • Cura de la Casa Comuna: atenent els espais verds que afavoreixen temps i experiències de qualitat per a la convivència, la reflexió i la celebració.
  • Desenvolupament de la cultura de la pau: estenent ponts en les relacions que promouen el respecte a tothom, la tolerància davant la diversitat i la justícia social.

COMPARTINT

El cor representa l’Amor de Déu al món i la identitat més profunda de la persona. Som estimats per Déu i també estem cridats a ser signes del seu Amor al món. 

Per això volem promoure el compromís vocacional (els ‘anyells’ que es converteixen en ‘pastors’), compartint el que som i edificant el Regne de Déu a les nostres Cases salesianes, a l’Església universal (on hi ha espai per a tothom) ia la nostra societat .

  • Promoció integral de la persona: que afavoreix la cura de la salut mental i les relacions interpersonals (educació afectivosexual) des d’una proposta concreta de visió cristiana salesiana.
  • Acompanyament personal dels joves, a més de l’ambiental i de grup: ajudant-los a trobar-se amb Jesús per fer una lectura creient de les seves vides.
  • Desenvolupament de projectes de vida plena, en clau vocacional: que promoguin el lliurament als altres.

AGRAINT

El nou món neix de la Pasqua, és ple d’una “Esperança que no enganya” (Rom 5,5) i se’ns ofereix com un regal i una responsabilitat. Ha arribat el moment de donar gràcies i celebrar allò viscut i compartit.

Per això volem celebrar la Vida a la llum de la Pasqua, en ple Jubileu de l’Esperança, agraint els dons rebuts i comprenent que són una responsabilitat que ens compromet a edificar un món més humà, més just i més de Déu.

  • Celebració de la Pasqua de Resurrecció: que neix de l’Esperança que Déu ofereix a tota la humanitat.
  • Preparació del Jubileu de l’Esperança: potenciant l’alegria i l’optimisme tan inherents al carisma salesià.
  • Agraïment pel curs compartit: units a la Verge Auxiliadora, Dona de Esperanza.