Salesians Sant Vicenç dels Horts es posiciona com el segon centre amb més acords d’FP Dual dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

Segons l’Informe 2024 sobre Empreses Catalanes i FP Dual, realitzat per l’Observatori de l’FP de la Fundació BCN Formació Professional, som el segon centre amb més acords de dual dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i el cinquè de Catalunya.

Actualment, el nostre centre compta amb un total de 1098 acords marc, que són aquells que ens permeten signar els convenis de col·laboració amb les empreses. Aquests 1098 acords suposen un 6,3% del total dels convenis de l’AMB i un 2,4% del total de Catalunya. Aquestes xifres demostren el nostre compromís amb el model dual, un model educatiu que recupera la figura de l’aprenent i fomenta la inserció laboral de l’alumnat.

Font: Empreses catalanes i FP dual. Informe 2024

Font: Empreses catalanes i FP dual. Informe 2024

La Formació Professional Dual

L’FP Dual triomfa pel binomi escola-empresa. Es tracta d’una modalitat en auge perquè afavoreix notablement la inserció laboral de l’alumnat. D’una banda, els nois i noies assimilen els continguts curriculars mitjançant la pràctica. D’una altra banda, l’empresa pot adaptar el currículum acadèmic a les necessitats del sector oferint així una formació més específica i orientada a un lloc de treball concret.