L’equip directiu de l’escola i part del professorat ha participat en el projecte d’intercanvi JOB SHADOWING amb el CNOSFAP PIEMONTE.

El passat dimarts 21 de maig, ens van visitar els directius i el professorat de diferents escoles salesianes d’Itàlia. La visita s’emmarca dins del projecte d’intercanvi JOB SHADOWING amb el CNOSFAP PIEMONTE, l’entitat que agrupa totes les escoles salesianes italianes del Piamont italià. Entre les escoles participants hi havia representants d’Alessandria, Bra, Fossano, San Benigno Canavese, Torino Agnelli, Torino Rebaudengo, Valldocco i Vercelli.

L’objectiu principal de la trobada era conèixer de prop la nostra escola i, sobretot, intercanviar experiències sobre els Cicles Formatius Professionals de Grau Mitjà de Mecanització i Carrosseria. Durant la visita, els vam poder explicar amb profunditat les activitats pedagògiques i educatives que es duen a terme a Salesians Sant Vicenç dels Horts. Entre aquestes, es va destacar la metodologia ABP (Aprenentatge Basat en Projectes) que desenvolupa el departament de metall de l’escola, així com l’organització dels tallers i la implementació de la metodologia 5S, que millorar l’eficiència i l’ordre en els espais de treball.

Aquest tipus d’intercanvis són imprescindibles per a fomentar la col·laboració i el creixement professional entre les escoles salesianes d’Europa, permetent compartir bones pràctiques i innovacions pedagògiques que beneficien tant als docents com als alumnes.