20 d'octubre de 2015

Escola Digital

En aquest apartat de la pàgina web trobareu informació sobre el funcionament i posada en marxa dels vostres netbooks, així com altra informació d'interès.

Tutorials

Tutorials i notícies d'interès


La seguretat informàtica és cosa de tots

Com segurament haureu sentit recentment a les notícies, el passat divendres es va produir un atac massiu a milers d'empreses d'arreu del món amb un tipus de virus maliciós anomenat Ransomware.  COM FUNCIONA UN RANSOMWARE? El mètode d'atac consisteix en enviar correus electrònics a milions d'usuaris, que convida a descarregar falsos documents adjunts (o enllaços) que contenen el codi maliciós. Un cop

Actualitzar els equips Lenovo ThinkPad 11e (Windows 10)

Els equips Lenovo ThinkPad 11e comprats aquest curs 2016-17 venen amb Windows 10 instal·lat. Si el vostre equip presenta problemes de funcionament (botons de funció, ratolí touchpad, ...), cal actualitzar els drivers de Lenovo i el sistema. Aquest tutorial pretén ajudar-vos en aquesta tasca, cal que seguiu les instruccions d'aquestes dues parts: Lenovo System Update Windows Update   Lenovo System Up

Recomanacions a l’hora de comprar un netbook educatiu

Recomanacions a l’hora de comprar un netbook educatiu Comprar un netbook per a ús en l'àmbit escolar és tot un repte. El mercat de la informàtica i l'electrònica és molt divers, sense parlar de la ràpida evolució dels productes i les seves característiques. Des de Salesians Sant Vicenç dels Horts s'impulsa una compra conjunta d'equips a principi de curs per tal d'obtenir les prestac

[Tutorial] Esborra la configuració del navegador

El malware és una plaga que ens afecta a tots algun cop a la vida. Una de les peces de software més vulnerables a aquest tipus d’infeccions són els navegadors web, ja que són la principal porta d'accés a l'informació que enviem i rebem d'internet. Segons el tipus de Malware, aquest pot ser inofensiu (mostra publicitat, alenteix l'ordinador...) fins a vulnerar la nostra informació personal (robatori de dades i contrasenyes)

Reparació de netbooks espatllats

En aquesta pàgina trobareu la informació necessària per a que pugueu gestionar la reparació d'avaries d'un netbook acadèmic. D'entrada, cal diferenciar els equips segons si han estat adquirits a un distribuidor mitjançant el centre (equips homologats), o bé si han estat adquirits fora de l'àmbit escolar. Tot fabricant ha d'oferir una garantia de dos anys, llevat s'indiqui el contrari en la factura de compra.

[Tutorial] Escaneja l’ordinador per eliminar VIRUS

En aquest tutorial us detallem els passos a seguir per comprovar si el vostre equip està infectat de virus amb dos antivirus diferents: Microsoft Security Essentials Panda Free Cloud Antivirus 1. MICROSOFT SECURITY ESSENTIALS Hem d'anar a la icona del Microsoft Security Essentials i cliquem a Abrir: Un cop l'hem obert veurem la següent finestra que es la que necessitem per poder fer l'analisi el cual elegire

[Tutorial] Activar la llicència d’Office365 (netbooks LENOVO 11e)

Els alumnes que han comprat netbooks LENOVO ThinkPad 11e durant els cursos 2014/15 i 2015/16 disposen d’una llicència educativa gratuïta d’Office 365. Cada una de les llicències està vinculada a una adreça de correu electrònic. Per poder gaudir d’aquest servei, és necessari introduir un usuari i contrasenya el primer cop que s'iniciï algun programa d'Office (Word, Excel, PowerPoint…).  

[Tutorial] Escaneja l’ordinador per eliminar Malware

Tens problemes amb el navegador del teu netbook ? T’expliquem com suprimir Adware El navegador del teu netbook obre publicitat sense que tu li demanis? Ha canviat la teva pàgina d'inici? Probablement, el teu netbook estigui infectat per un Adware. Aquí t'expliquem com solucionar-ho. Qvo6 i Delta són dos Adware semblants que promouen els seus serveis de cerca. Els Adware són considerats programes no desitjats, q

Problemes freqüents

Tens problemes amb el netbook?

Aquesta infografia us ajudarà a resoldre alguns dels problemes més freqüents en l'ús del netbook acadèmic, així com preveure situacions d'infecció de virus, avaries en l'equip o disminució de l'autonomia de la bateria.

INFOGRAFIA_v3_web
(fes clic damunt la imatge per ampliar-la)

Recomanació equip

Recomanacions a l’hora de comprar un netbook educatiu

lenovo_11e-300x300Comprar un netbook per a ús en l'àmbit escolar és tot un repte. El mercat de la informàtica i l'electrònica és molt divers, sense parlar de la ràpida evolució dels productes i les seves característiques.

Des de Salesians Sant Vicenç dels Horts s'impulsa una compra conjunta d'equips a principi de curs per tal d'obtenir les prestacions necessàries i un millor servei post-venda a un preu més ajustat.

En el cas d'haver de renovar el netbook del vostre fill/a, us proposem dues opcions:

 

1. COMPRA D'UN EQUIP HOMOLOGAT PEL CENTRE:

L’empresa TECMAN és el nostre proveïdor oficial de netbooks i el servei tècnic que s’ocupa de les reparacions dins del període de garantia.

Podeu fer-los una comanda de netbook a través del següent enllaç:

comanda_netbooks_tecman

clica

 

D’aquesta manera podreu adquirir un netbook homologat pel centre amb totes les característiques que es requereixen. A més, l’equip de serveis informàtics de l’escola podrà ajudar-vos en la restauració del sistema, en cas que calgui, i en la gestió de les reparacions que quedin cobertes per la garantia.

2. COMPRA LLIURE:

Adquiriu vosaltres mateixos un netbook a la vostra botiga o cadena de confiança. En aquest cas, us recomanem que compleixin les següents característiques:

recomancions-compra-netbook-academic

  • Mida i pes: és important que l'equip tingui unes dimensions adequades per tal de facilitar el transport i que ocupi un espai raonable a la taula de l'alumne.
  • Autonomia: és, sens dubte, una de les característiques més importants. L'equip nou hauria d'aguantar tota una jornada lectiva.
  • Rendiment: l'equip ha de tenir unes característiques mínimes per al correcte desenvolupament de les tasques acadèmiques.
  • Altres prestacions: l'equip ha de disposar d'unes característiques bàsiques, com ara disposar de Wifi, àudio integrat, càmara web, ports USB i sistema operatiu Windows actual.

Gestor de contrasenyes

L'escola posa a disposició dels alumnes l'eina "El clauer", on poden consultar l'usuari i contrasenya de les diferents plataformes digitals (xarxa informàtica, correu, Moodle, llibres digitals…).

logo_clauer