La Júlia Miralles i la Isona Pastor, alumnes de 4t d’ESO, han guanyat el premi a la millor obra en contingut científic, un dels quatre premis entregats en el marc del projecte NeuroArt 2025.

Els nois i noies dels Salesians Sant Vicenç dels Horts que han participat en el projecte Leonardo han dedicat els últims mesos a la recerca i elaboració del treball. La presentació dels seus treballs ha sigut aquesta setmana i, amb tota la il·lusió podem dir que: les nostres alumnes, Júlia Miralles i Isona Pastor, han guanyat el premi més important, LA MILLOR OBRA EN CONTINGUT CIENTÍFIC amb l’obra El jardí de la maternitat.
Projecte NeuroArt
El projecte NeuroArt és un programa que organitza l’Institut de Neurociències (UBneuro) i la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) de la Universitat de Barcelona. A més a més, hi col·labora el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que acull la gala del NeuroArt, i la Fundació Pasqual Maragall, que organitza el Brain Film Fest.
Amb l’objectiu d’incentivar la recerca i la divulgació científica, aquest curs el projecte NeuroArt arriba a la 8a edició. Per dur-ho a terme, cada escola participant presenta un màxim de dues obres que treballen un tema relacionat amb la neurociència des d’un enfocament artístic.
Després de dedicar uns mesos a cercar temes, investigar, participar en xerrades amb experts i crear les maquetes, des dels Salesians Sant Vicenç hem presentat dues obres:
- El jardí de la maternitat, que explica el repte de la maternitat i el vincle maternofilial a través de la neuroplasticitat durant l’embaràs.
- És qüestió de perspectiva, que s’endinsa en la dimensió espacial.
Dels 20 centres educatius participants, a la Gala Final ens vam endur la grata sorpresa que El jardí de la maternitat va ser premiada amb el millor concepte científic d’entre les 40 obres concursants.
Projecte Leonardo
El Projecte Leonardo és un projecte intern que es duu a terme als Salesians Sant Vicenç per a aquell alumnat que té altes capacitats. Amb l’objectiu d’afavorir l’enriquiment curricular, des de fa uns cursos s’ha dissenyat un programa que busca aprofundir i desplegar els interessos personals d’aquest perfil d’alumnat, tot treballant el contingut acadèmic i la dimensió social i emocional.
Amb aquest propòsit, al llarg del curs es duen a terme activitats com conferències i sortides especialitzades, experiències en cursos superiors i diverses propostes que busquen fomentar la inquietud acadèmica i personal.