L’alumnat de l’optativa de Física i Química a 4t d’ESO han dut a terme diversos experiments fora del laboratori i l’aula, amb l’objectiu d’aplicar les fórmules apreses a la teoria i posar en pràctica els seus coneixements.

Els nois i noies de l’optativa de Física i Química de 4t d’ESO fan diversos experiments al llarg del curs per posar en pràctica les fórmules que aprenen a l’aula. Un d’aquests projectes és el que estan realitzant ara mateix.
Les últimes setmanes, el grup s’ha desdoblat en dos per dur a terme dues activitats diferents. La primera consisteix a calcular quant de temps triga una bola disparada amb una pistola de plàstic a pujar i tocar el terra. Amb això, després poden calcular els metres d’alçada als quals ha arribat la bola i quina ha estat la velocitat de sortida. A la segona activitat, han de llençar una pilota i mesurar quants metres ha avançat. D’aquesta manera, podran calcular quina és la velocitat i la desacceleració de la pilota en cadascun dels equips.
Es tracta d’activitats que registren en els seus ordinadors per poder elaborar un document que entregaran als professors amb tots els seus càlculs, Activitats que alguns alumnes qualifiquen de <<molt interessants>>, ja que, asseguren, <<està molt bé poder sortir de l’aula per poder fer experiments i no estar només al laboratori>>.