Dimecres passat, l’alumnat de 3r d’ESO va assistir a la jornada de presentació de les entitats en què poden fer voluntariat.

Donar sense esperar rebre res a canvi, oferir-se a un mateix per ajudar a la resta i fomentar el canvi social. En això consisteix el voluntariat, un exercici que esdevé essencial a l’hora de formar persones que participin activament en la millora i la transformació de la societat.

El passat 16 d’octubre, els nois i noies de 3r d’ESO van participar en la primera sessió del programa de servei comunitari. El servei comunitari, que s’emmarca dins del Projecte COR de l’escola i forma part del currículum de l’ESO, té per objectiu fomentar la competència social i ciutadana de l’alumnat.

Ja fa anys que des de l’escola col·laborem amb institucions del nostre entorn per millorar el teixit sociocultural del municipi, és per això que la relació entre l’escola i les entitats on els alumnes duen a terme les tasques de voluntariats és molt positiva. Durant la jornada de dimecres passat, tots els grups de 3r van visitar el rober parroquial i la seu de Càritas, dos dels llocs en els quals els alumnes podran fer les tasques de voluntariat del curs. A més, també van tenir l’oportunitat de conèixer i escoltar l’experiència d’alguns exalumnes de batxillerat del nostre centre que també van fer voluntariat. Els exalumnes que ens van visitar ens van parlar de la Fundació Privada Bayt al-Thaqafa, del centre residencial Sophos, de la Fundació Iris i de l’Associació de Polseres Candela.

Aquí teniu algunes imatges de la jornada!